De mooiste foto’s van Piemonte & een fotoboek maken via Webprint.nl

Genieten van het uitzicht op de vallei
Genieten van het uitzicht op de vallei

Op reis ben ik graag bezig met fotograferen. Met mijn camera in de hand bekijk ik de mooiste Italiaanse landschappen vanuit een ander perspectief, probeer ik een sfeerbeeld van de steden die ik bezoek vast te leggen en speur ik naar de mooiste details om te fotograferen. Sommige foto’s komen uiteindelijk op mijn blog te staan en dit is een mooie manier om herinneringen te bewaren, maar veel foto’s belanden uiteindelijk gewoon ergens op mijn laptop. Honderden en duizenden foto’s die het verdienen om ook een keer afgedrukt te worden. En wat is er – naast je foto’s groot afdrukken en overal in huis ophangen – nu mooier dan lekker bladeren door een fotoboek? Ik besloot hierom via Webprint een boek te maken met de mooiste foto’s van Piemonte en het Lago di Garda!

Een fotoboek maken met Webprint.nl

Op Webprint.nl kan je niet alleen fotoboeken laten printen, maar ook foto’s afdrukken op plexiglas, in een kalender of agenda. Of je laat een foto – of het Italië Uitgelicht logo, zoals ik graag nog eens zou willen doen- op een telefoonhoesje vereeuwigen. Maar eerst een fotoboek! Wanneer je een fotoboek ontwerpt heb je de keuze uit verschillende formaten en kan je kiezen voor een staand, liggend of vierkant fotoboek. Omdat ik vooral landscape foto’s gemaakt heb koos ik voor een liggend fotoboek in de maat XL. De afmetingen van het boek zijn 30x20cm en je hebt standaard 24 pagina’s om te vullen. Hieraan had ik niet genoeg en ik koos er voor om extra pagina’s toe te voegen. Het standaard boek kost € 27,95 en twee extra pagina’s voeg je toe voor €1,40.  (tip: tot 31 augustus krijg je 30% korting op alle fotoalbums met de actiecode WPNLFB815 bij het afrekenen.)

Een fotoboek ontwerpen met Webprint.nl
Een fotoboek ontwerpen met Webprint.nl

Het fotoboek heeft standaard een harde kaft waarop je een foto kan laten afdrukken, maar je kan ook een luxe foam vulling kaft kiezen. Op de rug, voorzijde en achterzijde kan je een eigen tekst plaatsen. In beide gevallen wordt een door jezelf gekozen foto hierop afgedrukt. Ook qua papier is er keuze te over: het fotoboek wordt standaard geprint in zijdeglans basispapier, maar wil je dat de foto’s nog mooier uitkomen zou ik voor 350 grams mat of hoogglans papier gaan.

Het fotoboek ontwerp je via de online software van Webprint. Het is belangrijk eerst je emailadres te registeren voor je aan de slag gaat in de ontwerpmodule, zo kan je tussentijds je werk opslaan. Het uploaden van foto’s vanaf je computer naar de website is eenvoudig en –gezien het grote formaat van mijn foto’s – ook erg snel. Je ziet een fotoboek op je scherm en kan eenvoudig aangeven hoe je pagina’s wilt indelen. Je kan een foto over twee pagina’s spreiden, een compositie van meerdere foto’s maken of teksten toevoegen. Ik maakte een combinatie van alles en voegde tussendoor citaten uit mijn blogs toe. Ik selecteerde de mooiste foto’s van Piemonte en het Gardameer. De foto’s kun je zelf over de pagina slepen en kleiner of groter maken. Je kan een kleur of print op de achtergrond plaatsen, maar ik vind zelf dat de kleuren van de foto’s bij een witte achtergrond het mooiste uitkomen.

Een fotoboek ontwerpen met Webprint.nl
Een fotoboek ontwerpen met Webprint.nl

Het ontwerpen en bestellen werkt heel eenvoudig. Uiteindelijk bestelde ik een fotoalbum liggend XL, op mat fotopapier en met een harde kaft. Naast de 24 standaardpagina’s bestelde ik 16 extra pagina’s, waardoor het totaal uitkwam op € 39,15 exclusief € 3,95 verzendkosten. Maak je nu gebruik van de 30% actie, dan krijg je hier nog korting op. Ben je helemaal tevreden met je zelf ontworpen fotoboek, dan plaats je deze in je winkelwagen en rond je de bestelling af met iDEAL, Bancontant/Mister Cash, Creditcards of PayPal. De bestelling via de website liep soepel en ik ontving vrijwel meteen een e-mailbevestiging.

En nu… wachten

Nu is het afwachten tot de postbode mijn boek komt brengen. Ik heb de foto’s niet bewerkt in Photoshop en ben benieuwd hoe de kleuren uitkomen in het album. Omdat ik op reis niet altijd mijn Nikon D3100 camera bij mij had en bijvoorbeeld ook foto’s maakte tijdens het wielrennen, met mijn Samsung S4, ben ik erg benieuwd naar de printkwaliteit van deze foto’s. Wanneer ik mijn fotoboek ontvang plaats ik hier weer een blog over, met foto’s van mijn boek. En misschien…. Is er ook nog wel iets leuks om te winnen. Houd de website in de gaten!

More from Aniek Rooderkerken

Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer

Sacro Monte… een heilige berg? Je vindt deze in Noord-Italië. Felicia Dekkers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *