Naar Italië tijdens de Werelddeal Weken?!

KLM Werelddeal Weken Italië
Foto Kitty Terwolbeck via Flickr

Heb jij al plannen gemaakt om naar Italië af te reizen? Of bedenk jij je nu ineens dat het veel te lang geleden is dat je een bezoek bracht aan dit prachtige land? Grijp dan nu je kans! De KLM Werelddeal Weken zijn weer begonnen, waardoor je goedkoop naar meer dan 100 bestemmingen vliegt. Oók een aantal bestemmingen binnen Italië! Dus je hoeft alleen nog maar te kiezen of je naar Milaan, Rome, Bologna, Florence of Venetië reist!

Milaan

Misschien wil je wel La Madonnina bezoeken in Milaan. De ‘kleine Madonna’ wordt ze genoemd, hoewel ze in feite een vier meter hoog beeld is. Vanaf de top van de Duomo van Milaan waakt ze over de stad. Vandaar dat de Milanezen hun stad omschrijven als all’ombra della Madonnina, in de schaduw van de kleine Madonna. Lees meer over Milaan

Milaan Duomo
Milaan Duomo foto Alessandro Rizzo via Flickr

Rome

Rome, de eeuwige stad. Een leuke tip is om Rome eens te ontdekken in de voetsporen van Bernini. In de Villa Borghese zie je de bekende beeldhouwwerken van de kunstenaar, maar vlakbij het Pantheon bevindt zich ook een werk van Bernini: ‘il Pulcino della Minerva’ ofwel ‘het kuikentje van Minerva’. Het kuikentje is een stenen olifant waarop een antieke Egyptische obelisk rust. Lees meer over Rome.

Bernini Olifant Rome

Bologna

Naar Bologna ga je om heerlijk te eten. De stad wordt niet voor niets al sinds de middeleeuwen la Grassa (de vette) genoemd, omwille van de uitgebreide gastronomie. “La Grassa” verwijst naar de variëteit en de hoge kwaliteit van de Bolognese keuken. In de middeleeuwen was dit een compliment waar alle steden van droomden; een rijke keuken en voedselcultuur in een stad was namelijk vaak een teken dat de stad ook in economisch opzicht floreerde. Lees meer over Bologna.

Bologna, Italië. Foto massimo ankor via Flickr
Bologna, Italië. Foto massimo ankor via Flickr

Florence

Florence, ik heb er al veel over geschreven. De mooie stad, die ook wel de Parel aan de Arno wordt genoemd,  is ontzettend rijk aan cultuur. Hoewel ik in totaal misschien al wel vijf maanden in deze stad heb verbleven, heb ik nog maar een fractie van alle kunstschatten, musea, kerken en palazzi gezien. Ik grijp dan ook iedere kans aan om terug te keren naar Florence. En ik breng altijd een bezoek aan de Uffizi, mijn oude stageplaats, bijvoorbeeld om dit prachtige kunstwerk te bewonderen.

Panorama van Florence
Panorama van Florence

Venetië

Venetië. Zelfs al zou je er geen enkel museum bezoeken of kerk binnen gaan, wat ik overigens wel aan zou raden, dan nog kijk je je ogen uit. Het prachtige Venetiaanse licht dat weerkaatst in het water van de vele kanalen, de smalle straten waar de statige palazzi de rijkdom tonen die de handel de stad bracht. Eeuwen geleden inspireerde dit de Italiaanse kunstenaars al, maar het was William Turner die dit licht prachtig wist te vangen in zijn schilderijen.

Joseph Mallord William Turner, Het Canal Grande in Venetië, 1835, Metropolitan Museum of Art, New York
Joseph Mallord William Turner, Het Canal Grande in Venetië, 1835, Metropolitan Museum of Art, New York

En, waar gaat jouw reis naartoe?

More from Aniek Rooderkerken

Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer

Sacro Monte… een heilige berg? Je vindt deze in Noord-Italië. Felicia Dekkers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *