Nieuwe serie: La Famiglia!

Nieuwe serie: La Famiglia. Fot credits Ahmet Polat
Nieuwe serie: La Famiglia. Fot credits Ahmet Polat

Vandaag start de nieuwe serie La Famiglia, een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. Producent Lucio Messercola licht toe: “La Famiglia is een gelaagde dramaserie over familie en saamhorigheid, maar uiteraard ook over corrupte handeltjes en misdaad, met de kenmerkende ‘black comedy stijl’ van schrijfster Maria Goos.”

Nieuwe serie La Famiglia

Marloes Esposito runt samen met haar man Salvatore het Italiaanse restaurant Il Baffo. Het restaurant is 25 jaar geleden opgezet met ‘een erfenis’ van haar schoonvader Giancarlo. In ruil daarvoor mogen haar schoonvader en diens zwager Pasquale in de kelder van Il Baffo een incassobureau runnen. Dit zorgt regelmatig voor wrijving op de zaak en brengt dubieuze gasten over de vloer, waaronder bordeelhouder Joop.

Marloes probeert met man en macht iedereen op het rechte pad te houden en een normale gezellige familie te zijn. Maar de Italiaanse mannen, onder wie ook haar zwager Franco, hebben daar zo hun eigen idee over. Het verleden van opa Giancarlo, die 25 jaar geleden naar Nederland is gevlucht, blijkt de familie nog steeds te achtervolgen en heeft zelfs consequenties voor de inmiddels oer-Hollandse (klein)kinderen Angelo en Giulia.

Illegale praktijken

Bedoeld en onbedoeld verzeilt de familie in een web van illegale praktijken. Wanneer zelfs Annie, de moeder van Marloes, op een dag het restaurant binnenkomt met gestolen kleding, denkt Marloes dat ze echt de enige ‘normale’ is van de familie en lucht ze haar hart bij Franco’s ex Leonie – die er stiekem een bijzonder intieme band op nahoudt met haar zoon Angelo.

De problemen van Marloes en haar gezin blijken veel groter als op een dag oude bekenden van Giancarlo, die dachten dat hij dood was, plotseling op de stoep staan om een rekening te vereffenen. Dit heeft gevolgen voor de hele familie.

Nieuwe serie: La Famiglia. Fot credits Ahmet Polat
Nieuwe serie La Famiglia. Fot credits Ahmet Polat

Nu te zien!

De cast is een mengeling van Nederlandse en Napolitaanse acteurs. Naast Teun Kuilboer, Joke Bruijs en Ariane Schluter worden de andere hoofdrollen van de Nederlands-Italiaanse familie vertolkt door Hein van der Heijden, Gijs Blom en Eva Laurenssen. Gigio Morra en Gigi Savoia zijn de Italiaanse hoofdrolspelers. Morra is bij het internationale publiek bekend door zijn rol in bioscoopfilm Gomorra. De Italiaanse cast woont speciaal voor La Famiglia een aantal maanden in Nederland.

La Famiglia is vanaf donderdag 29 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Om je enthousiast te maken voor de serie, kan je hier de eerste 5 minuten van de eerste aflevering al zien!

More from Aniek Rooderkerken

Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer

Sacro Monte… een heilige berg? Je vindt deze in Noord-Italië. Felicia Dekkers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *