Puglia! Het is tijd om de koffers in te pakken #inpaklijst

Het is zover, morgen sta ik samen met twee andere Italiëliefhebbers op Schiphol om af te reizen naar het prachtige Puglia. Zonnige stranden, muzikale festivals en culturele stadswandelingen… ik ben er helemaal klaar voor. Maar er is een ding dat toch altijd even stress oplevert; het inpakken van de koffers. Want hoewel ik vaak naar Italië afreis moet ik altijd nog even goed nadenken over wat ik echt niet moet vergeten. Toch nog een extra zomerjurkje inpakken of die felroze badmuts bijvoorbeeld. Niet dat de laatste zo charmant staat, integendeel, maar zonder kom ik de Italiaanse zwembaden niet in. Daarom geef ik vandaag nog een aantal mooie tips wat je echt niet mag vergeten bij een vakantie naar Italië! Mijn inpaklijst:

 

Header nieuwsbrief Puglia

 

Een lege telefoon?

Het is altijd een hele klus, het verzamelen van alle kabels. Want ik wil mijn telefoon opladen, maar ook mijn tablet, laptop, ereader of andere apparatuur die ik meeneem. Een hele lading kabels en opladers gaan er dus mee in de koffer. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat ik in Italië ben en er achter kom dat de stekkers niet in het stopcontact passen. Dag telefoon. Voor de zekerheid neem ik dus altijd een wereldstekker mee.

Een vest in midden zomer

Veel toeristen vergeten het nog wel eens, maar het is not done om kerken en kloosters te bezoeken met een korte broek of minirok aan, of met blote schouders. In mijn handtas zit dus altijd een dunne sjawl zodat ik mijn schouders kan bedekken.

 

Zwembadtaferelen

De Badmuts. Meldde ik al eerder dat deze niet zo heel charmant staat, verplicht is hij wel in veel Italiaanse zwembaden. Meteen inpakken dus, want het zou wel erg jammer zijn als je straks niet dat heerlijke frisse water in mag duiken. Want ook al heb ik een aantal tips voor leuke boeken, van romans tot reisgidsen over Italië, met het zomerse weer wil ik natuurlijk wel het zwembad in. Geen waterrat? Dan tip ik ook de Ciao tutti Specials, met reisinformatie en schitterende foto’s.

Met de auto naar Italië

Ik ben er geen groot fan van, met de auto naar Italië. Ik reis liever met het vliegtuig, of wellicht de trein. Dus met de auto ga ik alleen als de racefietsen mee gaan in de kofferbak. Maar naar Zuid-Italië vlieg ik! Ga je wel met de auto, denk dan aan een gevarendriehoek en veiligheidsvesten (voor zowel de bestuurder als de passagiers), die zijn namelijk verplicht in Italië. En zorg ook op tijd, via de ANWB, voor een vignet voor de reis door Zwitserland of Oostenrijk. Zodra je de grens over gaat moet de sticker op je voorruit zitten.

 

Een beetje ruimte

Waar ik altijd voor zorg als ik naar Italië reis is een beetje kofferruimte. Zodat ik een lekkere fles wijn mee kan nemen, of een stuk chocolade of pecorino in de handbagage. Want op de één of andere manier is de koffer op de terugweg toch altijd iets zwaarder…..

 

De Bagage Check

Het is altijd lastig, wat mag ik niet mag vergeten op reis. Gelukkig reis ik vaak af naar Italië en pak ik het meeste zonder nadenken in. Ook de badmuts en de wereldstekker. En voor de overige dingen, heb ik ditmaal de inpaklijst gebruikt die gemaakt is door het bedrijf Tirendo. We zullen het zien morgen, of ik niets ben vergeten!

Koffer-Reizen

PS: Wat neem jij altijd mee naar Italië? Of waarvoor laat jij een plekje vrij in je koffer? Neem je heerlijke chocolade mee naar huis, of toch een lekker drankje?

More from Aniek Rooderkerken

Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer

Sacro Monte… een heilige berg? Je vindt deze in Noord-Italië. Felicia Dekkers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *