Zuid-Tirol, ik kom terug!

Amper twee weken terug uit Zuid-Tirol, vertrekken we vannacht weer richting het zuiden. Wéer naar Zuid-Tirol inderdaad! Want de paar dagen in deze regio smaakten naar meer, en dus heb ik weer een mooi reisprogramma opgezet. En wat we gaan doen? Ik licht een tipje van de sluier en verklap meteen waar de komende blogs over zullen gaan.

Op amper negen uur rijden van (het zuiden van) Nederland ligt Bressanone/Brixen. Nadat ik tijdens mijn vorige reis al Bolzano en Merano ontdekte, is onze eerste tussenstop morgen Bressanone. Niet om de minste plaats omdat hier de Brot und Strudelmarkt plaatsvindt dit weekend. Een betere lunchplek is er niet!

Wat een uitzicht! Zuid-Tirol, Italië
Wat een uitzicht!

’s Middags reizen we door naar de Zanser Alm in Villnöss – Val di Funes, waar we overnachten maar ook enkele mooie wandelingen gaan maken. Het Adolf Munkelpad bijvoorbeeld, langs de indrukwekkende bergpieken Le Odles/Geislerspitzen. Ze zeggen dat het één van de mooiste wandelingen in de Dolomieten is. Wandelen maakt hongerig, maar gelukkig is oktober dé culinaire maand in deze regio, dus ook hier is het komende weekend een culinair feest: het Spekfeest.

Vanuit Hotel Alpenblick maken we een dag later een mooie wandeling naar Stoanerne Mandln, geheimzinnige staanmannetjes die willekeurig zijn opgestapeld op de berghellingen. Hier vind je een van de mooiste uitzichtpunten van Zuid-Tirol én vast ook perfecte fotomomenten.

Last but not least eindigen we onze reis in Bolzano. Ötzi bezoeken in het Archeologisch Museum, mooie lunchplekken zoeken en wijn inkopen. Maar heb jij nog mooie tips, dan hoor ik het graag!

More from Aniek Rooderkerken

Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer

Sacro Monte… een heilige berg? Je vindt deze in Noord-Italië. Felicia Dekkers...
Read More

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *