Home Italië 3 Op Reis in Italië

3 Op Reis in Italië

door Aniek Rooderkerken
Riomaggiore, Cinque Terre

3 Op Reis in Italië

Iedere zondag is op BNNVARA het reisprogramma 3 op reis te zien. En natuurlijk reizen ze vaak af naar Italië. Het land van de schilderachtige dorpjes, uitgestrekte olijfboomgaarden en plekken waar rust een nieuwe betekenis krijgt. Wij verzamelden alle video’s van 3 Op Reis in Italië. Kijk en geniet!

Jan door Noord-Italië

Italië, het land van spaghetti, pizza en aperitivo. Een perfecte bestemming voor een roadtrip. Jan begint zijn reis bij de Dom van Milaan. Crost op zijn motor langs de middellandse kust, naar Genoa. Neemt een duik in het diepe en bezoekt Cinque Terre. Om uiteindelijk zijn trip te eindigen bij de Dom van Florence. 

Nienke in Palermo

Nienke bezoekt Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Lange tijd werd de stad geteisterd door de maffia, maar er komt nu een ander geluid vandaan.

Maurice in San Marino

Maurice rijdt het laatste stukje door Italië naar San Marino. Stopt onderweg in een paar sfeervolle oude Italiaanse dorpen. En kijkt, ondanks de mist, z’n ogen uit in San Marino. 

Chris in Puglia

Chris eindigt zijn trip door Zuid-Italië in de streek Puglia. Hier neemt hij een duik in de Grotta della Poesia, ontdekt hij de kenmerkende kunst van het stadje Lecce en bezoekt hij het Faggiano Museum.

En wil je meer zien, dan leidt Froukje je ook nog eens rond.

Nienke verkent Piazza Armerina

Nienke is in centraal Sicilië en viert het oogstfeest bij een familie op het platteland. Daarna bezoekt ze het eeuwenoude stadje Piazza Armerina, waar ridders een middeleeuws spel naspelen. 

Chris op Sardinië

Chris ontdekt het Italiaanse eiland Sardinië. Hier ontmoet hij de koning van Tavolara, het kleinste koninkrijk ter wereld. Ook maakt hij Italiaanse pasta en beleeft hij het belangrijkste feest van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië.

En ook Froukje is op Sardinië geweest.

Dennis in Toscane

Toscane wordt vaak aangeduid als mooiste streek van Italië! Dennis bekijkt het met eigen ogen.

En ook Nicolette reisde af naar Toscane.

Chris in Turijn

Chris is in de voormalige hoofdstad van Italië: Turijn. Hij slaapt in de voormalige Fiat-fabriek. Waar nog altijd ‘t originele testcircuit op het dak te vinden is. En buiten de stad gaat Chris op zoek naar witte truffels en een goede fles Barolo wijn. 

Geraldine in de Dolomieten

Geraldine reist naar de Italiaanse Dolomieten voor een wintersportavontuur. Ze gaat onder andere de piste op voordat de liften open zijn. En paragliden. Wat een waanzinnige tandemvlucht!

Nicolette aan het Comomeer

Onderweg naar het Comomeer stapt Nicolette uit in Lausanne, een rijke studenten- en zakenstad aan het meer van Geneve. Hier ontmoet ze de laatste nachtwacht van Europa. In Italie springt Nicolette op de fiets om de omgeving van het Comomeer te verkennen. Op z’n BNN’s belt ze lukraak aan om wat huizen van binnen te bekijken.

Nienke in Catanië

Nienke is in Catania, waar ze de grootste actieve vulkaan van Europa beklimt: de Etna.

Chris in Calabrië

Chris is in een zuidelijk deel van Italië, genaamd Calabrië. Hier ontdekt hij de stad Tropea, gelegen op een klif. Ook beklimt hij de vuurspuwende Stromboli vulkaan en doet hij mee met een peperfestival!

Chris in Basilicata

Chris bezoekt de Italiaanse provincie Basilicata. Waar hij met een van de snelste ziplines ter wereld met 120 km/u van dorp naar dorp vliegt. En waar hij de rotsstad Matera bezoekt, de highlight van de streek!

Dennis aan de Amalfikust

Dennis is aan ‘t einde van zijn road trip door Italië. En reist vanaf Napels door naar de Amalfikust! Waar hij een schitterend uitzicht heeft over azuurblauw water. En gekleurde huisjes tegen witte klifwanden. Maar voordat hij daar is. Komt hij nog langs een levensgevaarlijke vulkaan. En de poorten van de hel… 

Maurice in Umbrië

Maurice is onderweg naar San Marino en rijdt door het prachtige Italiaanse landschap. Langs de meest authentieke dorpjes en stadjes in Umbrië. Totdat zijn Piaggio-APE er dan opeens mee ophoudt.

Maurice in Vaticaanstad

Maurice begint aan zijn bijzondere toer door Italië. In het kleinste landje ter wereld: Vaticaanstad. Hij bezoekt de enorm indrukwekkende Sint-Pieterskerk. Andere highlights in Rome. En rijdt daarna in zijn Piaggo Ape-karretje door. Op naar San Marino!

Geraldine in Venetië

Geraldine reist af naar Venetië ! Daar gaat ze ‘t Venetiaanse carnaval vieren. Drie dagen lang staat alles in het teken van de mooiste kostuums en maskers.

En ook Nicolette was in Venetië.

Dennis in Napels

Napels staat vaak als gevaarlijk bekend. Nu is het inderdaad niet de veiligste plek in Europa, maar voor toeristen is het zeker niet extreem gevaarlijk. Tel daar nog eens bij op dat er hier genoeg te zien en doen is en je hebt een (toch wel) hele vette bestemming.

Daphne op Sicilië

Daphne verblijft deze week in de provincie Trapani, vlakbij de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Met een boodschappenlijst op zak gaat Daphne op zoek naar allerlei lekkernijen van de streek. Zo ontdekt ze op de delicatesse Laturne: sperma van een tonijn.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!