Aniek’s insider tips

Aniek's insider tips: Venetië, genieten met een klein budget
Aniek's insider tips: Venetië, genieten met een klein budget

De leukste reistips die je kan krijgen zijn die van insiders. Een inwoner van Rome, iemand die vaak naar Venetië is gereisd of iemand die dolverliefd is op Florence. Kortom, iemand die de leuke adresjes buiten de gebaande paden weet. Kleine restaurantjes, hippe winkels, bijzondere wijken of leuke activiteiten. Voor Expedia schreef ik het afgelopen jaar een hele reeks artikelen met mijn beste insider tips. Over Italië, maar ook over Athene, Duitsland, Terschelling en Zuid-Limburg. De Italiaanse tips deel ik hier graag met jullie!

5x Hipste wijken van Rome
5x Hipste wijken van Rome

5x De hipste wijken van Rome

De meeste bezoekers van Rome trekken direct naar het oude stadscentrum, naar de must sees als de Trevifontein en het Colosseum. Maar iets verder naar de rand van Rome liggen hippe wijken als Testaccio, Trastevere – letterlijk ‘over de Tiber’ – of shoppingmecca Monti. Pigneto en San Lorenzo zijn de wat rauwere uitgaanswijken en misschien wel de hipste delen van Rome. Lees meer over de hipste wijken van Rome.

5x Actieve vakanties in Toscane
5x Actieve vakanties in Toscane

5x Actieve vakanties in Toscane

De wuivende cipressen en uitgestrekte wijngaarden van Toscane zijn een lust voor het oog. Nu kan je deze prachtige natuur natuurlijk gewoon vanuit de auto bewonderen, maar veel leuker is de sportieve manier. Fiets over de Strade Bianche, wandel langs de kustlijn van de Maremma en waag een duikje in de helderblauwe zee. Of ga je liever op zoek naar een onderaardse waterval? Lees meer over actieve vakanties in Toscane.

Aniek's insider tips: Venetië, genieten met een klein budget
Aniek’s insider tips: Venetië, genieten met een klein budget

5x Venetië, genieten met een klein budget

De romantische stad Venetië staat bekend om zijn kunst, kanalen en prachtige palazzi, maar is tegelijkertijd berucht om de hoge prijzen: je geeft er eenvoudig een klein fortuin uit! Gelukkig kan je Venetië ook met een klein budget ontdekken, door te genieten van gratis en goedkope bezienswaardigheden, het eten van eenvoudige maaltijden as the locals do en door de gondels links te laten liggen. Of kan een gondelvaart ook goedkoper? Lees meer over Venetië, genieten met een klein budget.

5x Typische gerechten op Sicilië
5x Typische gerechten op Sicilië

5x Typische gerechten op Sicilië

Houd je van goed eten, dan ben je in Sicilië op de juiste plek. Ieder deel van het eiland, ieder stadje en ieder dorp, heeft zo zijn eigen specialiteiten. Van de befaamde cannoli tot pasta met sardientjes en gefrituurde risottoballetjes. De lijst is eindeloos, maar deze vijf Siciliaanse gerechten moet je in ieder geval geproefd hebben. Buon appetito! Lees meer over typische gerechten uit Sicilië.

 

5x Sprookjesachtige kerstmarkten in Italië
5x Sprookjesachtige kerstmarkten in Italië

5x Sprookjesachtige kerstmarkten in Italië

Rondstruinen door sfeervol versierde straten, snuffelen bij houten kraampjes vol kerstversiering, je verwonderen bij prachtige handgemaakte kerststallen en genieten van zoetigheden en warme wijn. Weinig kerstmarkten zijn zo sfeervol als de mercatini di natale in Italië, waar je in de romantische steden helemaal in kerstsfeer komt. De kerstmarkten vind je in praktisch alle steden en dorpen, maar er zijn een aantal extra bijzondere exemplaren. Lees meer over sprookjesachtige kerstmarkten in Italië.

Over welke bestemming of welk onderwerp zou jij insider tips willen lezen?

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *