Cinque Terre’s “Via dell’Amore” weer geopend

Over de rotsen tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola, twee van de beroemde Cinque Terre, loopt de Via dell’Amore. Het wandelpad aan de Italiaanse Rivièra is een ode aan de liefde. Zo vind je aan de balustraden de bekende hangsloten als symbool van oneindige liefde, maar wordt de amore ook geuit in diverse vormen van graffiti. In oktober 2011 werd de prachtige kust van Cinque Terre bedolven onder modderstromen. Na hevige regenval stroomde een grote hoeveelheid modder uit de bergen naar beneden en verwoestte de stadjes Vernazza en Monterosso. Het noodweer heeft sommige stukken van het Sentierro azzurro wandelpad in zee gestort en ook de Via dell’Amore werd deels verwoest. Na verschillende aardverschuivingen in het jaar erna werd het beroemde wandelpad gesloten. Gelukkig werden de stadjes gerestaureerd en nu is er nog meer goed nieuws; de 400.000 toeristen die jaarlijks Cinque Terre bezoeken kunnen nu ook de beroemde Via dell’Amore weer lopen!

Liefdessloten aan de Via dell'Amore

Liefdessloten aan de Via dell’Amore, foto Daniel Stockman via Flickr

De schilderachtige Cinque Terre zijn met elkaar verbonden door het kustpad Sentiero Azzurro. Ook boven de dorpen lopen prachtige paden, zoals de Alta Via nr. 1, en zijn er talloze verbindingspaden tussen de hoge en de lage route. Het uitzicht is overal spectaculair. Ruige rotsen en steile kustwanden, afgewisseld met wijngaarden en bossen. En vrijwel overal een adembenemd uitzicht over de zee. De stukken van het Sentierro Azzurro die door noodweer in zee zijn gestort zijn nog niet allemaal hersteld, waardoor sommige stukken nog steeds gesloten zijn en men hoopt dat ze in 2016 weer openen. De Via dell’amore is de korte etappe tussen Riomaggiore en Manarola, slechts 1,5 km lang. En nu is dit pad dan ook eindelijk weer geopend!

Cinque T erre, Via dell'Amore heropend.

Cinque T erre, Via dell’Amore heropend. Foto wilgengebroed via Flickr

Cinque Terre

,  Cinque Terre, foto  Daniel Stockman via Flickr

Cinque Terre, Ligurië, Italië. De Via dell'Amore heropend.

Cinque Terre, Ligurië, Italië. De Via dell’Amore heropend. Foto Daniel Stockman via Flickr

Meer lezen:

1 comment

Denise Follow my footprints 21 april 2015 - 11:44

Ja, ik las het laatst ook. Mooi! Zelf had ik net pech toen ik er begin maart was… Maar gelukkig heb ik een andere mooie wandeling kunnen doen. De blog erover volgt nog. Wel heb ik ook een hele uitgebreide over de Cinque Terre geschreven. Heb je die gezien?

Reply

Laat een bericht achter!