Home Italië Deze series kijk ik gewoon op vakantie in Italië!

Deze series kijk ik gewoon op vakantie in Italië!

door Aniek Rooderkerken
Castiglione del Lago aan het Lago Trasimeno

Deze series kijk ik gewoon op vakantie in Italië

Als Italië liefhebber en blogger ben ik nogal eens op reis en zie ik de mooiste plekken. Dan is het fijn om zo nu en dan even bij te komen van al die indrukken. Hierom vind ik het heerlijk om wanneer ik een avond de tijd heb, nog even een boek te lezen of een uitzending van mijn favoriete series terug te kijken. Want dat kan ook prima wanneer je op reis bent.

Italiaanse series kijken op reis

Op reis probeer ik zoveel mogelijk te zien en te doen. Stilzitten, dat doe ik niet graag. Niet vaak, in ieder geval. Om toch even bij te komen van al deze indrukken vind ik niets fijner dan ’s avonds in het hotel of bij het zwembad een ebook te lezen of een serie te kijken. Gelukkig heb ik bijna altijd mijn laptop of tablet mee en kan dat dus gewoon online. Want er zijn een aantal series die ik graag kijk!

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Het Italiaanse Dorp: Ollolai, bijvoorbeeld. Een paar maanden geleden grapte ik nog, “zal ik me ook aanmelden voor Ollolai?” Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar ik vind het wel erg leuk om de belevenissen te volgen van de Nederlandse stellen die een vervallen huis in Sardinië kochten. Even genieten van de beelden van de mooie omgeving, gruwelen van de Italiaanse bureaucratie en kijken hoe en óf de koppels kunnen inburgeren in Ollolai.

Ik Vertrek

Over verhuizen naar Italië gesproken… Ik Vertrek blijft na al die jaren dat de serie al wordt uitgezonden ook favoriet. Of de Nederlanders nu naar Italië gaan of naar Aruba, het blijft smullen om te kijken waar deelnemers naartoe gaan? Of ze zich wel goed hebben voorbereid? En – want dat gebeurt altijd – wat er grandioos fout gaat! Gelukkig komt het vaak uiteindelijk allemaal goed, zoals bij Benjamin en Sabine die ik ken van Ik Vertrek en die ik een tijdje geleden interviewde. 

Jamie Cooks Italy

De meest schitterende plekken van Italië verkent Jamie Oliver samen met zijn mentor Gennaro Contaldo in de serie Jamie Cooks Italy. Op de meest idyllische plekjes gaan ze op zoek naar authentieke en soms flink onbekende Italiaanse gerechten, leren ze de keukengeheimen van Italiaanse nonnas en koken ze zelf natuurlijk ook. 

We zijn er bijna

Dit jaar ging de hele groep onder leiding van presentatrice Martine van Os naar het diepe zuiden van Italië. Maar ook als de reis niet naar Italië gaat kijk ik graag naar We zijn er Bijna! Met verwondering kijken naar de dagelijkse beslommeringen op de camping, de race om op tijd bij de volgende camping te zijn maar ook naar de vaak prachtige route die er wordt afgelegd. 

Kijk jij ook series als je op reis bent? 

Meer lezen:

1 comment

Edward 25 september 2018 - 17:03

Ja, het zijn leuke series die je noemt. Als ik thuis ben kijk ik regelmatig, maar niet als ik op reis ben. In Italië vind ik het juist fijn om helemaal af te kicken van schermpjes (oké, behalve om mijn blog te updaten). Ik pak dan liever een boek.

Reply

Laat een bericht achter!