Dit wist u niet over Italië

Vandaag is er op Italië Uitgelicht weer een leuke gastblog te lezen. Ditmaal is er geschreven over de leukste weetjes over Italië. Geniet ervan!
Italië is zo divers en het is doordrenkt van geschiedenis. Er is dan ook veel te leren over dit geweldige land. We hebben een aantal grappige feiten en weetjes over Italië op een rijtje gezet.

Pasta

1 Elke stad en ieder dorp in Italië heeft zijn eigen soort pasta. Verspreid door het hele land worden er meer dan 500 verschillende soorten pasta gemaakt. De meeste zijn vernoemd naar de manier waarop ze eruit zien – de dunne en holle penne bijvoorbeeld betekent pennen. Er is een strikte regelgeving over welke saus bij welke pasta wordt geserveerd.

2 De driekleurige vlag van Italië (de tricolore: groen, wit, rood) is beïnvloed door de vlag van Frankrijk. De kleuren van de Italiaanse vlag symboliseren het schilderachtige landschap, de sneeuw op de toppen van de Alpen en het bloed dat er is vergoten tijdens de gevechten voor onafhankelijkheid.

sixtijnse-kapel-2

3 Toen men het plafond van de Sixtijnse kapel met meer dan 300 figuren erop schoonmaakte kwamen er heldere en levendige kleuren tevoorschijn. Het plafond is geschilderd door Michelangelo tussen 1508 en 1512, en er werd jaren verondersteld dat de ietwat saaie kleuren een kenmerk waren van het werk van Michelangelo. Dit bleek niet zo te zijn.

Italiaans spreken

4 Italiaans is pas in gebruik genomen als gesproken taal na de vereniging van Italië in 1861. Hiervoor werd het Italiaans voornamelijk geschreven, en was sterk gebaseerd op het dialect dat in Toscane werd gesproken. Vandaag de dag worden er nog veel dialecten gesproken in Italië gesproken, net als Frans, Duits, en Sloveens.

5 Het nationale inkomen van Italië bestaat voor een groot deel uit de inkomsten van toerisme. En dit is natuurlijk geen verrassing; Italië kan zich beroemen op de mooiste bezienswaardigheden ter wereld.

6 In 2007 werd er een truffel van 1,5 kilo gevonden in de Toscaanse heuvels bij Pisa door Rocco, een speciale truffelhond, en zijn baas. De truffel werd voor een goed doel verkocht voor een bedrag van maar liefst 240.000 euro.

Nutella

7 Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Chocolade heel erg moeilijk te krijgen. De Italiaan Pietro Ferrero voegde tijdens de oorlog hazelnoten toe aan de chocopasta om meer te kunnen maken. Het product was een groot succes, en Nutella wordt over de gehele wereld verkocht.

2 Aanbidding van het kind

8 Italië is een overvol land met bijna 60 miljoen inwoners. Het geboortecijfer is een van de laagste ter wereld. Dit is een punt van zorg en de overheid heeft een beloning aangeboden aan gezinnen die meer dan een kind krijgen.

9 Pinocchio (Pinokkio) betekent zoiets als gezicht van pijnboom, pin komt van pijnboom en occhio betekent oog of gezicht. Het marionettenjongetje is gemaakt van pijnboomhout.

Gazzetto dello Sport Italië Italia

il Italië is een sportief land. De Olympische Spelen hebben drie keer plaatsgevonden in Italië. Twee maal de winterspelen en een keer de zomerspelen. Italië heeft ook het WK voetbal vier keer gewonnen. De Italiaanse voetbalfans zijn gepassioneerd en enthousiast. Veel teams hebben hun eigen groep aanhangers, beter bekend als ultra’s

To Toscane heeft persoonlijk 550+ vakantiehuizen in Toscane en Umbrië geselecteerd. Vind uw vakantiehuis in Toscane: van een romantisch vakantiehuisje voor twee tot een vrijstaand familie vakantiehuis.

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *