Home Zuid-ItaliëCampanië Droomreis! Per Vespa de allermooiste Italiaanse dorpjes ontdekken

Droomreis! Per Vespa de allermooiste Italiaanse dorpjes ontdekken

door Aniek Rooderkerken
Een Vespa in Italië

Vespa rijden in Italië

De Italiaanse zon op je gezicht, het geluid van je Vespa op de achtergrond en voor je de glooiende heuvels van Toscane, de indrukwekkende Amalfikust of kleine vissersdorpjes op Sicilië. Wie heeft er niet ooit gedroomd over Vespa rijden in Italië? Misschien wordt deze droom wel werkelijkheid bij The Vespa Trip! 

Italiaans avontuur op twee wielen

Soms kom je reizen tegen die je het liefst voor jezelf wil houden, zó mooi zijn ze. Maar toch kan ik jullie de heerlijke reizen van The Vespa Trip niet onthouden.  In zeven dagen rijd je op een authentieke Vespa over pittoreske slingerweggetjes en langs charmante dorpjes, langs zonovergoten pijnbomen, door wijngaarden en olijfboomgaarden.

Vespa-tour door Italië

Vespa-tour door Italië

De Vespa Trip is een reis die je meeneemt naar drie van de mooiste regio’s van Italië. En je ontdekt ze op twee wielen want je stapt op een moderne Vespa (toch wat betrouwbaarder dan zijn charmante oude voorgangers). Je kan er helemaal in je eentje op uit trekken of meerijden in een groep van Vespatrippers. Je krijgt in ieder geval een GPS mee waar de route is ingeladen en die je onderweg naar de mooiste plaatsen leidt. In het routeboek staan een hele hoop leuke adresjes die je kan bezoeken.

Verder wordt alles voor je in goede banen geleid. Zo wordt je bagage iedere dag naar het volgende hotel gebracht, dus geen gesjouw met koffers en tassen. En, wel zo fijn, wie nog nooit op een Vespa heeft gereden kan aan het begin van de trip een Vespa cursus volgen, zodat je vol vertrouwen de weg op kan.

En onderweg? Je kan stoppen waar je wilt. Om een foto te maken of een espresso te drinken. Want je maakt één van de volgende drie mooie road trips.

Fiat 500 in Zuid-Italië

Fiat 500 in Zuid-Italië

Toscane, Amalfikust of Sicilië

De allereerste Vespa Trip werd in Toscane georganiseerd en nog steeds kan je deze route rijden. Je start in Florence of Pisa. Al snel verlaat je de stad om door de glooiende Toscaanse heuvels en over kronkelende wegen te rijden. Indrukwekkende stadjes die je zeker zal aandoen zijn San Gimignano, Siena, Vinci, Lucca en Montefegatesi. Dit bijzondere dorp is vrijwel het hoogste punt van Toscane en het ligt volledig van de bewoonde wereld afgesloten. Na een middag strand rijd je door wijngaaarden en adembenemende landschappen weer terug naar het startpunt.

Liever naar het zuiden? De Vespa trip Sicilië brengt je naar de mooiste plekken van het eiland. Dankzij de rijke geschiedenis, de verbluffende kustlijn en fijne steden is Sicilië een echte droombstemming. In Trapani stap je op je Vespa en zoef je naar Sciacca, langs de beroemde zoutmolens van Trapani en pittreske vissersdorpjes. De volgende dagen ontdek je in Corleone en Cefalu de geschiedenis van de maffia, steek je het vergeten Siciliaanse platteland over en bereik je de prachtige kustlijn. Via het natuurpark van Zingaro rijd je weer terug naar Trapani.

Liefhebbers van de Amalifikust stappen in Napels op hun tweewieler. Je laat het drukke verkeer van Napels snel achter je om op je Vespa naar de Vesuvius en de historische stad Pompeï te tuffen. De Amalfikust staat bekend om zijn adembenemende uitzichten. Hoe kan je deze beter bewonderen dan vanaf een Vespa? Hoge kliffen, helderblauw water en het platteland met zijn natuurparken als Parco Regionale dei Monte Picentini. Na een nacht in het authentieke Zuid-Italiaanse dorp Avellino te hebben doorgebracht, zet je weer koers naar Napels.

Welke van de drie reizen is jouw favoiet? Op de website van The Vespa Trip kan je meer informatie vinden of je meteen inschrijven voor deze roadtrip. 

Meer lezen:

7 comments

Kelsey 25 maart 2018 - 12:38

Heel leuk artikel!

Reply
Sylvahna.nl 25 maart 2018 - 13:29

Wat heerlijk! Ik hou van Italië

Reply
Lindsey Beljaars 26 maart 2018 - 07:21

Ah lijkt me zoo leuk om te doen! Ik ben al op veel plekken in de wereld geweest maar nog niet in Italië, zoo stom!

Reply
Sherilynn 26 maart 2018 - 15:34

Dit lijkt me echt geweldig! Ik vind je blog trouwens echt super leuk, zoveel inspiratie! Ik ben zelf op dit moment in Padova aan het studeren voor een halfjaar dus ik kan elke inspiratie gebruiken voor leuke tripjes hier in Italië

Reply
José@ENJOY! The Good Life 28 maart 2018 - 08:05

Wat een mooie blog heb je. Zo’n reisje per Vespa lijkt mij heel leuk. Samen met mijn puberdochter de wind door onze blonde haren laten wapperen. Leuk uitstapje als ze haar examen haalt 😉

Reply
Luc van de Wiel 31 maart 2018 - 09:49

Ah, bella Italia…grazie!

Reply
Felice Veenman 31 maart 2018 - 14:49

te lang geleden dat ik in Italie geweest ben…

Reply

Laat een bericht achter!