Home Zuid-ItaliëCampanië Een muzikale uitvoering in een antieke setting

Een muzikale uitvoering in een antieke setting

door Lotje Lomme
Arena van Verona

Een muzikale uitvoering in een antieke setting

Veel mensen weten de arena van Verona al te vinden, waar opera beluisteren tot een ware kunst wordt verheven. In de buitenlucht luisteren naar muziek in een ruïne, dat is toch wel heel bijzonder. En van dat heerlijke weer moet je natuurlijk wel gebruik maken, dat doen de Italianen goed. Kijk op de website www.arena.it om het programma online te bekijken, met dit jaar Aida, Nabucco, Don Giovanni, Il barbiere di Siviglia en natuurlijk Romeo en Julia. Er zijn echter naast Verona meer plekken in Italië, waar je in de buitenlucht opera kan beluisteren!

Arena van Verona

Arena van Verona

Opera in de buitenlucht

Bijvoorbeeld in de Thermen van Caracalla in Rome (zie onderstaande foto), locatie van het operagezelschap van Rome. Bezoek ook de site eens voor het bekijken van het programma: www.operaroma.it. Dit jaar was er bijvoorbeeld Ludovico Einaudi te horen, Madame Butterfly en Elton John.

Of in de Valle dei Templi in Agrigento, Sicilie. Daar werd dit jaar het Pirandello festival gehouden. Of bekijk de website: www.visitvalledeitempli.it

Of in Paestum, in het archeologische park nabij de Griekse tempel bij Napels. Hier ligt ook Velia, waar dit jaar allerlei klassieke tragedies werden opgevoerd in het oude Griekse stadje. Voor het programma kan je ook hier het beste de website bezoeken: www.paestumeventi.it

Als je in de buurt bent van één van deze archeologische plekken vraag dan even bij het bureau voor Toerisme of er toevallig een concert is. Ben jij wel eens naar een openluchtconcert geweest in Italie?

Meer lezen:

3 comments

Mary-ann Drentje 3 september 2015 - 21:00

Ook in Macerata en Torre del Lago kun je in de open lucht een operavoorstelling meemaken.

Reply
Linda 12 april 2016 - 10:23

Ik zou graag een keer naar de opera gaan in Verona.

Reply
Anja 17 juni 2016 - 20:04

altijd doen ,al mooi om te zien hoe de locals er zijn met hun mand met wijn en brood met lekkers,en een plaats tussen de italianen .
Ze vertellen je alles over hun stad. Echt super.

Reply

Laat een bericht achter!