Een muzikale uitvoering in een antieke setting

Veel mensen weten de arena van Verona al te vinden, waar opera beluisteren tot een ware kunst wordt verheven. In de buitenlucht luisteren naar muziek in een ruïne, dat is toch wel heel bijzonder. En van dat heerlijke weer moet je natuurlijk wel gebruik maken, dat doen de Italianen goed. Er zijn echter naast Verona meer plekken in Italië, waar je in de buitenlucht opera kan beluisteren!

Veel mensen weten de arena van Verona al te vinden, waar opera beluisteren tot een ware kunst wordt verheven. In de buitenlucht luisteren naar muziek in een ruïne, dat is toch wel heel bijzonder. En van dat heerlijke weer moet je natuurlijk wel gebruik maken, dat doen de Italianen goed. Kijk op de website www.arena.it om het programma online te bekijken, met dit jaar Aida, Nabucco, Don Giovanni, Il barbiere di Siviglia en natuurlijk Romeo en Julia.
Er zijn echter naast Verona meer plekken in Italië, waar je in de buitenlucht opera kan beluisteren!

Arena van Verona
Foto: Giovy op Flickr

Opera in de buitenlucht

Bijvoorbeeld in de Thermen van Caracalla in Rome (zie onderstaande foto), locatie van het operagezelschap van Rome. Bezoek ook de site eens voor het bekijken van het programma: www.operaroma.it. Dit jaar was er bijvoorbeeld Ludovico Einaudi te horen, Madame Butterfly en Elton John.

Thermen van Caracalla
Thermen van Caracalla in Rome, . Foto: Sébastien Bertrand op Flickr

Of in de Valle dei Templi in Agrigento, Sicilie. Daar werd dit jaar het Pirandello festival gehouden. Of bekijk de website: www.visitvalledeitempli.it

Valle dei Templi in Agrigento, Sicilie
Valle dei Templi in Agrigento, Sicilie. Foto: Jos Dielis op Flickr

Of in Paestum, in het archeologische park nabij de Griekse tempel bij Napels. Hier ligt ook Velia, waar dit jaar allerlei klassieke tragedies werden opgevoerd in het oude Griekse stadje. Voor het programma kan je ook hier het beste de website bezoeken: www.paestumeventi.it

Als je in de buurt bent van één van deze archeologische plekken vraag dan even bij het bureau voor Toerisme of er toevallig een concert is. Ben jij wel eens naar een openluchtconcert geweest in Italie?

 

More from Lotje Lomme

“La Cucina Verde” van Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Ik was blij toen ik dit boek kreeg, want ik zat al...
Read More

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *