Home Kunst & CultuurBoekentips Erica James, Italiaans voor beginners

Erica James, Italiaans voor beginners

door Aniek Rooderkerken

Erica James, Italiaans voor beginners

In het plaatsje Swanmere organiseert de plaatselijke Garden Club een reis naar de prachtige tuinen aan het Italiaanse Comomeer. De deelnemers vormen een bont gezelschap: voor de jonge Lucy Gray is dit de kans van haar leven na vijftien jaar eindelijk haar vader te bezoeken, die na de scheiding van Lucy’s moeder aan het Comomeer is gaan wonen. Maar wil ze haar vader nog wel zien, nadat hij zijn gezin voor een jonge Italiaanse vrouw verliet?

Erica James, Italiaans voor beginners

De 45-jarige Helen heeft een hele andere reden om mee te gaan met de tuinenreis. Pas getrouwd met de steenrijke en dominante Hunter, richt zij zich op het onderhouden van de tuin bij hun landgoed de Old Rectory. Maar omdat ze duidelijk hulp nodig heeft bij het tuinieren, meldt ze zich aan bij de Garden Club en besluit mee op reis te gaan. Zo ook Hunters verwende tienerdochter Savannah. Maar is dit vanuit haar interesse in planten of in Lucy’s knappe huisgenoot Orlando? En dan hebben we nog de werkverslaafde Conrad die niets met tuinieren heeft. Vijf jaar geleden verloor hij zijn vrouw en nu woont hij samen met zijn norse oom Mac.

Tegen het decor van de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in ltalië ontdek je de onderlinge relaties tussen de reisgenoten. Houden de romances die aan de riviera zijn ontstaan ook nog na de reis stand? Zoals ik van Erica James gewend ben is ook ‘Italiaans voor beginners’ een fijne roman, waarin de levens van verschillende personages samenkomen. Je weet eigenlijk al hoe het verhaal gaat aflopen, maar door de levendig beschreven personages en prachtige Italiaanse omgeving die tot leven komt, leg je het boek niet snel weg.

De roman is geen zware kost; een prettig verhaal waarin de karakters minder worden uitgediept dan in bijvoorbeeld Erica James’ meer recente boek De zomer aan het meer. En de oorspronkelijke titel “Gardens Of Delight” dekt de lading beter dan “Italiaans voor beginners”. Maar dat neemt niet weg dat het een heerlijk (vakantie)boek is; een meeslepend verhaal, een prettige en toegankelijke schrijfstijl en een roman die eenvoudig lekker weg leest! Ideaal voor op vakantie!

Italiaans voor beginners

Erica James
De Kern, Uitgeverij De Fontein, Utrecht
ISBN 978 90 325 1397 9
€ 7,50

Bestel Italiaans voor beginners hier

Een citaat uit Italiaans voor beginners:

“Algauw freewheelde ze de heuvel af naar Swanmere, met wapperende blonde lokken en tintelende wangen van de wind. Voor de gein haalde ze haar voeten van de pedalen en stak haar benen uit, met volle teugen genietend van het heerlijke gevoel. Het leven was mooi! Na maanden van wind, regen en grijze luchten was het eindelijk lente. De meidoornhagen zaten vol nieuwe, frisgroene blaadjes en rechts van haar, waar de zon langzaam  naar de kim zakte, lagen velden vol bloeiend koolzaad waarvan de schitterende gele bloempjes zo fel gekleurd waren dat het bijna leek of ze licht gaven.”

Erica James, Italiaans voor beginners

Erica James, Italiaans voor beginners

Meer lezen:

Laat een bericht achter!