Fare la bella figura; Stijlvolle Italianen

Italianen houden van schoonheid, van mooie en stijlvolle kleding naar de laatste mode, een chique zonnebril en hoge hakken. Fare la bella figura, wordt het in Italië genoemd, ‘een goed figuur slaan’.  Het leven van de Italiaan is doordrongen van een gevoel voor schoonheid, mode speelt daarin uiteraard een belangrijke rol! Vandaag kijken we naar de stijlvolle Italianen.

Italianen & stijl

De Italianen gaan modieus door het leven. De uniformen van politieagenten zijn ontworpen door Armani. Ja, echt waar! En als je dan zelf naar Italië gaat, wil je het liefst opgaan in de menigte. Liever nog: aangezien worden voor een Italiaan.

Neem je jeans mee

Je zult het niet geloven, maar de Italianen zijn gek op jeans. Vooral verwassen en oude jeans. Italiaanse dames dragen niet altijd een skinny, een kleine flare pijp is prima. Alles is goed: zolang je maar extra lange benen krijgt van de broek. Pak dus zeker één of twee jeans mee.

Sexy kleding shoppen

Uit het Europees Coupon onderzoek blijkt dat maar weinig Italiaanse vrouwen kortingscodes gebruiken. Echter mode kopen zij zeker. De Italianen gaan voor getailleerde jurken en zorgen dat zij fit zijn. Belangrijk is dat sexy subtiel een must is, dus kleed je naar je lichaam en toon niet teveel bloot. Let hierop bij het shoppen.

Glimmertje op de neus plaatsen

Zorg voor goede accessoires. En denk ook aan een neuspiercing! Deze zie je veel in Italië, vooral in de grote stad. Hier worden ze gedragen van studentes tot moeders. De neusvleugel komt hierdoor extra naar voren. En voor de Italianen zit alles hem in de details.

Killer heels mee

Heb je een voordelige dameskleding set die er toch duur uitziet van huis meegenomen? Vergeet dan ook een paar goede hakken niet. Het liefst lopen de Italianen op hakken met een puntneus en naaldhak: voor extra comfort. Voor vertrek oefen je dus het lopen op hakken, zodat jij ook door de Italiaanse straten kunt zwieren.

Nagellak veilig thuis opgeborgen

Op vakantie heb je eindelijk de tijd om je nagels van een mooie kleur te voorzien. Bij het zien van het knalrode flesje word je al gelukkig! Hier kun je jouw flesje maar beter thuis laten. De Italianen dragen alleen nagellak op speciale gelegenheden.

Volgens mij ben je er klaar voor en kan niemand aan je uiterlijk zien dat jij niet uit Italië komt: nu de taal nog!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!