Favoriete reisblog 2015?

Panorama in Toscane Italië
Panorama in Toscane Italië

Wat is jouw favoriete reisblog van 2015? Wereldwijzer gaat vanaf nu op zoek en Italië Uitgelicht is ook aangemeld voor deze titel. Een leuk moment om op zoek te gaan naar de leukste blogs, over Italië en nog veel meer bestemmingen. Kijk hier voor meer info.

Waarom Italië Uitgelicht moet winnen?

Italië Uitgelicht is hét online reismagazine over Italië. Ontstaan uit de liefde voor Italië worden op deze website de mooiste reistips gedeeld. Hier lees je over de mooiste steden en regio’s, over kunst, cultuur, musea, tentoonstellingen en literatuur. Eigenlijk over al het moois dat Italië te bieden heeft!

De blog ontstond toen ik voor mijn master Renaissance Studies een aantal maanden stage liep aan de Uffizi in Florence en vervolgens studeerde in Perugia, Rome en nogmaals Florence. Alle verhalen en belevenissen -zoals studeren in een klas vol priesters, een kijkje mogen nemen ín de piramide van Rome, originele tekeningen van Da Vinci vast mogen houden- waren zo mooi dat ik ze besloot te gaan delen. De blog groeide de laatste jaren uit tot een website vol reisinspiratie over Italië. Maar de nadruk op kunst en cultuur blijft, daar ligt uiteindelijk toch mijn hart.

Mijn laatste reis voerde mij naar Zuid-Tirol. De blogs hierover komen binnenkort online!

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *