Home Kunst & CultuurBoekentips Win een exemplaar van Ferrara van Bert Wagendorp

Win een exemplaar van Ferrara van Bert Wagendorp

door Aniek Rooderkerken
Ferrara van Bert Wagendorp

Win een exemplaar van Ferrara van Bert Wagendorp

Win het boek Ferrara van Bert Wagendorp! Een roman over sterfelijkheid en vriendschap tegen het decor van een vervallen stadspaleis in de Noord-Italiaanse stad Ferrara.

Maar eerst: Ventoux

Heb jij het boek Ventoux ooit gelezen? Waarschijnlijk heb je er in ieder geval wel eens van gehoord. Het boek over cafébaas David, voormalig natuurwetenschapper Joost, ex-drugshandelaar André en journalist en schrijver Bart. Op de flanken van de Ventoux proberen de vrienden de dood van Peter te boven te komen. Dertig jaar eerder verongelukte hij tijdens het wielrennen op de Mont Ventoux. Het is een boek over wielrennen, dat zeker, maar meer nog over vriendschap.

Ferrara

Ferrara is het vervolg op de bestseller Ventoux. Het is inmiddels vijf jaar later en de vrienden Bart, Joost, André en David komen bij elkaar in de Noord-Italiaanse stad Ferrara. Joost heeft een vervallen stadspaleis gekocht dat hij wil ombouwen tot designhotel en de anderen hebben allemaal hun redenen om naar Ferrara af te reizen en hem te helpen.

Het verbouwen blijkt toch een stap te ver voor de mannen, en wanneer een aannemer de verbouwing overneemt hebben de vrienden tijd om Ferrara te ontdekken. Zo komt de stadsgeschiedenis van Ferrara nog even naar boven, met historische figuren als schrijver Giorgio Bassani en de vijftiende-eeuwse Petrarca-biograaf Rudolf Agricola.

Meer nog gaan de vier in Ferrara op zoek naar nieuw perspectief in hun leven. De fietsvrienden worstelen met de eindigheid van het leven. Waar Ventoux een echt wielerboek is, is Ferrara een roman over sterfelijkheid, het verstrijken van de tijd en de banden van vriendschap. Maar het is zeker geen zware kost. Het is een boek dat goed weg lees en waar je ook nog eens meegenomen wordt naar de mooie straten van Ferrara. ‘Het is een stad waar het verleden je op elke straathoek aanstaart en waar ze van die heerlijke cappellacci di zucca maken,’ aldus Bert Wagendorp.

Win het boek Ferrara van Bert Wagendorp!

Wil jij deze roman over fietsstad Ferrara ook lezen? Namens uitgeverij Pluim mogen we een exemplaar van het boek Ferrara van Bert Wagendorp weggeven! Wil je ook kans maken? Stuur ons dan voor 31 juli 2019 een e-mail via info@italieuitgelicht.nl o.v.v. Ferrara. De winnaar krijgt na afloop van de actie per e-mail bericht.

Bert Wagendorp | Ferrara | Uitgeverij Pluim | ISBN 9789492928252 | Paperback 22,50 | Ebook 14,99 | Bestel bij bol.com

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant. Van hem verscheen in 1995 de novelle De Proloog, in 2005 de verhalenbundel De dubbele schaar, in 2014 Het jongensparadijs, een bundel verhalen, beschouwingen en essays, en in 2016 Een zaterdagmiddag. Zijn roman Ventoux (2013) groeide uit tot een moderne klassieker en werd in verschillende talen vertaald.

Meer lezen:

2 comments

Wilma van lieshout 15 juli 2019 - 14:53

Hallo Aniek,

Hierbij wil ik mij graag aanmelden om voor een gratis exemplaar in aanmerking te komen!!
Tip van jou mama!!

Lieve groetjes Wilma

Reply
Jenny 19 juli 2019 - 23:01

Dat klinkt als een interessant verhaal! En het decor spreekt me zeker aan.

Ik doe graag mee aan de winactie.

Reply

Laat een bericht achter!