Home StedenFlorence Florence door de lens van Maxime Beerkens

Florence door de lens van Maxime Beerkens

door Aniek Rooderkerken

Florence door de lens van Maxime Beerkens

Maxime Beerkens studeert fotografie in één van de meest fotogenieke steden ter wereld; Florence. Geboren en getogen in Nederland reisde zij af naar Florence voor haar twee grote passies fotografie en verschillende culturen. Vandaag deelt zij met ons enkele van de mooiste foto’s die zij maakte in de Toscaanse stad. Wil je meer zien? Kijk voor een selectie van haar foto’s op haar website.

Stad van de kunst

Over de stad waar zij woont zegt zij zelf: “Florence is de stad van de kunst, lekker vers eten, vriendelijke mensen en schattige huisjes. Hier wonen, rondlopen en genieten in het mooiste museum ooit ontworpen, is een droom die uitkomt. Mensen van over de hele wereld reizen naar Florence af om de stad en haar sfeer te voelen, ervaren en te bewonderen. Om alle kunst in het echt te zien. Om alle spectaculaire verhalen zelf te beleven. Het is de stad waar elke toerist gelijk verliefd wordt in de eerste paar minuten dat hij of zij een voet in Florence zet. Je wordt overdonderd door de passie die de stad uitstraalt. Je hebt niet genoeg zintuigen om alle nieuwe indrukken, geuren en geluiden op te slaan.

De erfenis van de briljante Italiaanse meesters is nog steeds in de hele stad te bewonderen. Men probeert dit zo goed mogelijk te onderhouden, zodat men hier generaties op generatie nog gelukkig van kan worden. Er is zo veel te ontdekken in de Florentijnse geschiedenis. Nergens in de wereld heb ik mensen ontmoet die gastvrijer zijn dan Italianen. Iedereen is zo behulpzaam en wil je dolgraag een rondleiding geven door hun mooie stad. Een oude dame die je bij de hand neemt om je de weg te wijzen als je verdwaalt bent in de kleine, kleurrijke straatjes. Het is geweldig om deze stad te ontdekken. En als je dan ooit de weg kwijtraakt, is het nog geen ramp: je ziet onderweg talloze nieuwe, interessante dingen.”

Fotograferen in Florence

Omdat ik zelf enkele maanden in Florence woonde, herken ik het verhaal meteen. Maar nog meer, zie ik het op de foto’s! De zachte kleuren van de huizen, waartegen het wit van het drogende wasgoed aan de waslijnen zo mooi afsteekt. De oudere dames die alleen mooi gekapt en in zondagse kleding het huis uit gaan. En vanaf bijna ieder punt in de stad; het uitzicht op de Domkoepel. Ik krijg nu alweer heimwee… Maxime-Beer-Florence Maxime-Beer-Florence-3 Maxime-Beer-Florence-4 Maxime-Beer-Florence-2 Alle foto’s zijn gemaakt door Maxime Beerkens

Meer lezen:

1 comment

Erik 24 november 2014 - 21:23

wat een gepassioneerd verhaal! Prachtige foto’s. Super!

Reply

Laat een bericht achter!