Op 15 december gaat Florence and the Uffizi Gallery 3D in première. Deze film neemt je mee op een driedimensionale reis door Florence, de stad waar de Italiaanse Renaissance tot leven kwam. Aan de hand van de levens van de meest illustere leden van de Medici familie reis je langs tal van meesterwerken in de stad.

Florence en de Uffizi in 3D

Verteller Lorenzo de’ Medici neemt je mee naar de Cappella dei Magi, de Salone dei Cinquecento, (Zaal van de Vijfhonderd) in museum Palazzo Vecchio. Hij voert je naar de fresco’s van de Cappella Brancacci en het Bargello met de originele David van Donatello. Samen bewonder je de indrukwekkende Duomo, waar je de fresco’s in de koepel ontdekt, en reis je uiteindelijk naar de Galleria degli Uffizi.

Het filmen van de David

Het filmen van de David

Florence en de Uffizi in 3D

Florence en de Uffizi in 3D

Wat deze film zo bijzonder maakt, zijn de prachtige beelden van de stad Florence. Je zweeft door de straten, dwaalt door de mooiste musea en zoomt in op de details van meesterwerken die je normaal gesproken alleen van een afstandje bewondert. Terwijl je de bloemen op Botticelli’s Primavera van centimeters afstand ziet, vertelt Lorenzo de Medici je over deze kunstenaar. Dat is ook zo mooi aan deze film; in anderhalf uur wordt je meegenomen langs de grootste kunstenaars van de Renaissance. Zo ontmoet je in de Uffizi de kunstwerken van Giotto, Piero della Francesca, Rafaël, Titiaan, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Caravaggio en Artemisia Gentileschi.

Florence en de Uffizi in 3D

Florence en de Uffizi in 3D

Een must-see voor wie binnenkort naar Florence afreist of wie meer wil weten over de periode in de kunstgeschiedenis waarin Florence tot bloei kwam! Voor tijden en tickets kijk je op de website van Pathé, maar eerst geniet je alvast van de trailer en bekijk je enkele van de kunstwerken die je in de film tegenkomt:

La Calunnia, Sandro Botticelli, Uffizi Florence

La Calunnia, Sandro Botticelli, Uffizi Florence

Madonna van de harpijen, Andrea del Sarto, Uffizi Florence

Madonna van de harpijen, Andrea del Sarto, Uffizi Florence

Medusa Caravaggio

Medusa, Caravaggio

 

Meer lezen:

2 comments

Jempi 12 december 2015 - 13:11

Dit is supercool, de trailer is prachtig! Ik ga zeker en vast de film bekijken van zodra deze uitkomt. Bedankt voor de tip!

Reply
Aniek Rooderkerken 27 december 2015 - 19:24

Nu is het ook moeilijk om een slechte film over Florence te maken. De stad is zo fotogeniek!

Reply

Laat een bericht achter!