Home Italië Van Florence tot Rome: de beste reistips van Laura Vlaanderen

Van Florence tot Rome: de beste reistips van Laura Vlaanderen

door Aniek Rooderkerken
Cinque Terre, foto Laura Vlaanderen

Reistips van Laura Vlaanderen

Als echte Italiëliefhebber ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe Italië-tips. Laura helpt je hierbij. Zij deelt namelijk de beste tips van dé VakantieDiscounter met ons!Florence, foto Laura Vlaanderen

Florence, foto Laura Vlaanderen

Zo haal je het maximale uit jouw vakantiefoto’s van Florence

Ben jij net als Laura een liefhebber van reisfotografie? Florence is een ge-wel-dige bestemming! Fotogenieke gebouwen, mooie bruggetjes, locals in overdekte markten, prachtige uitzichtpunten. Laura zet ze allemaal op een rij!


Pisa, foto Laura Vlaanderen

Pisa, foto Laura VlaanderenKijk verder dan de scheve toren van Pisa

Pisa heeft niet altijd een evengoed imago; je hebt er de toeristische Toren van Pisa en that’s it! Laura is het hier niet mee eens. Als je verder de stad in loopt, blijkt dat de stad veel meer mooie plekken te bieden heeft. Tijd om deze eens te bekijken!


Lucca, foto Laura Vlaanderen

Lucca, foto Laura Vlaanderen

Proef de Toscaanse sfeer in Lucca

Na een rondreis van drie weken door de Toscane kwam Laura verliefd terug. In het bijzonder verliefd op Luca. Dit rustige provinciestadje met een prachtig oud deel tussen de stadsmuren nodigt uit tot slenteren, goede kopjes cappuccino op terrasjes en – hoe kan het ook anders – echte Italiaanse gelato. Beklim ook een van de torens voor een geweldig uitzicht over het stadje.


Cinque Terre, foto Laura Vlaanderen

Cinque Terre, foto Laura VlaanderenCinque Terre, een kleurrijk Italiaans pareltje

Een echte bucketlist-bestemming, dat is Cinque Terre. Deze verzameling van vijf plaatsjes in de regio Ligurië is inmiddels een toeristische trekpleister, maar dat maakt het zeker niet minder de moeite waard. Door de pracht en praal kijk je dwars door de andere toeristen en ontdek je geweldig mooie plekken. Laura geeft jouw handige tips voor jouw tripje naar deze geweldige plek!


Klein straatje in Trastevere, foto Laura Vlaanderen

Klein straatje in Trastevere, foto Laura Vlaanderen

Trastevere, de parel van Rome

Tijd voor een stedentrip? Ga naar Rome en kies dan zeker voor een verblijf in de wijk Trastevere. Deze parel van Rome herbergt überromantische straatjes en prachtige gebouwen in diep-oranje aardetinten. Hier lopend kan je je maar moeilijk voorstellen dat reisgidsen deze opkomende wijk tot voor kort helemaal niet uitlichtten.

Meer lezen:

1 comment

Chris W. 14 mei 2018 - 20:22

Was aan het zoeken voor een tripje Italië met de auto. Dit lijkt me een top route. Neem hem mee in de planning. Dank!

Reply

Laat een bericht achter!