Home Kunst & CultuurBoekentips Fluistering door Lien van Horen

Fluistering door Lien van Horen

door Aniek Rooderkerken
Fluistering door Lien van Horen

Fluistering door Lien van Horen

Op zondag 10 februari verschijnt Fluistering door Lien van Horen, met de muziek die als rode draad door de novelle loopt. In Fluistering lees je het verhaal van Anna, die tijdens haar reis door Italië het portret van Maria ziet. Maria leeft rond 1500 en heeft geen kansen om haar talenten te ontwikkelen, in tegenstelling tot Anna.

Ontdek hoe de verhalen van de renaissanceschilder Rafaël nog steeds leven en hoe heden en verleden elkaar tegenkomen in het Italiaanse Urbino. Moeiteloos weet Lien van Horen de wereld van nu en van rond 1500 met elkaar te verbinden.

Samenvatting van het boek

Anna heeft alle mogelijkheden van de wereld om te doen waar ze goed in is. De enige die haar daarbij in de weg zit, is zijzelf. Maria leeft rond 1500. Zij krijgt geen kans om haar talenten te ontwikkelen, het is de maatschappij die haar in de weg zit.

Tijdens een reis in Italië ziet Anna het portret van Maria in Urbino, hoofdstad van de Marken. Daar wordt ze ook geconfronteerd met twee mannen. Een van hen was ze liever niet tegengekomen, de ander daagt haar uit. Maar Anna kan de uitdaging pas aangaan als de pijn uit haar lijf is. Is het een voormalige diva die haar daarbij een handje helpt? Of is het Maria, de vrouw die door een portret van renaissanceschilder Rafaël eeuwig voortleeft? Of is het misschien haar accordeon, het instrument dat woorden geeft aan de gevoelens waarmee Anna te maken krijgt?

Lien van Horen

Auteur Lien van Horen (1950) schreef artikelen in diverse tijdschriften en tientallen informatieve kinderboeken in de serie Junior Informatie. Haar column Koekoek & Fries is in kleine kring zeer populair. De laatste jaren schrijft ze korte verhalen, waarmee ze regelmatig prijzen wint. Met het schrijven van Fluistering heeft ze haar eerste novelle voltooid.

Wil jij als een van de eersten deze novelle lezen? Het werk verschijnt vandaag, op zondag 10 februari, is is vanaf morgen te bestellen.

Fluistering | Lien van Horen | Uitgever: Palmslag | ISBN 9789493059047 | Paperback € 17, 50 | Bestel het boek hier bij bol.com.

Fluistering door Lien van Horen
Fluistering door Lien van Horen

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!