Ga jij met blogtrippers.nl naar Italië?

Piazza San Carlo, Turijn
Piazza San Carlo, Turijn

Wie mij ook volgt op a girl around the globe heeft het misschien al voorbij zien komen; op deze blog deelde ik Blogtrippers.n, de nieuwe campagne van Eindhoven Airport. Hierbij krijgt aanstormend blogtalent de kans om op rondreis door Europa te gaan en reisreportages te maken vanaf verschillende bestemmingen! Een unieke reiservaring!

De actie is bedoeld voor aanstormend blogtalent, waar ik mezelf niet onder schaar, maar misschien is het iets voor jou? Deelnemen is eenvoudig. Je maakt op Blogtrippers.nl een profiel aan en upload zoveel mogelijk blogs, foto’s en video’s van eerdere reizen. Degenen die de meeste stemmen vergaren voor hun profiel zullen worden beoordeeld door een jury. De winnaar reist in twee weken tijd naar meerdere Europese bestemmingen en maakt een aantal unieke reisreportages. Hij of zij wordt bij sommige bestemmingen begeleid door een professionele blogger die helpt bij het maken van de reisreportages en tips & tricks deelt met de nieuwe blogger.

Piazza San Carlo, Turijn, Piemonte
Piazza San Carlo, Turijn, Piemonte

Waarom ik het ook deel op Italië Uitgelicht? Omdat ik zelf vaak vanaf Eindhoven Airport vlieg naar Venetië, Milaan, Rome, Pisa, Bari… er zijn voldoende Italiaanse bestemmingen om uit te kiezen. De kans is dan ook groot dat de uiteindelijk winaar ook voet zal zetten op Italiaanse bodem. En stiekem hoop ik dat dit een minder bekende Italiaanse stad zal zijn, zoals Turijn.

In de schaduw van de indrukwekkende Alpen wordt Turijn vaak onterecht gezien als een degelijke industriestad. Maar niets is minder waar! De hoofdstad van de regio Piëmonte is in feite een prachtige en levendige stad waar voldoende te zien, horen en proeven is. Statige Barokke paleizen wisselen af met interessante musea, zoals de Galleria Sabauda en Palazzo Cavour, en in de straten hoor je het geluid van de vele FIATjes die in deze stad geproduceerd worden. Tussendoor drink je heerlijke koffie, want meer nog dan de rest van Italië heeft Turijn een echte koffiecultuur. In de Duomo di San Giovanni bekijk je de (replica van de) omstreden Lijkwade van Turijn en in het Egyptisch Museum bestudeer je de mummies. In de middag schuif je aan bij een aperitivo, om de meest heerlijke producten en wijnen uit Piëmonte te proeven. Heb je nog niet genoeg gegeten, dan proef je bij Eataly broden, kazen, pasta en wijnen en eet je ‘s avonds in een restaurant wild en truffels.

Lees snel mijn meer uitgebreide blog op a girl around the globe, wacht niet langer en meld je aan op Blogtrippers.nl! Want een unieke ervaring wordt het zeker. Niet alleen krijg je de kans door heel Europa te reizen, maar je wordt ook begeleid door professionele bloggers zoals ik. Je leert over hoe je jouw blogs zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor de lezer, welke plugins je echt nodig hebt voor je website, hoe je een goede mediakit maakt. En ik zou je natuurlijk van alles vertellen over Turijn en Italië.

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *