Geef eens een Italiaanse wijn cadeau! + winactie!

Een Italiaanse wijn cadeau

Heb jij op de terugweg uit Italië de kofferbak ook altijd vol liggen met flessen wijn? En word jij heel blij wanneer je bij een slijterij net dat ene Italiaanse wijntje uit mag kiezen? Dan geef je vast ook graag een wijn cadeau aan een ander. Nu kan je die speciaal uit Italië meegenomen flessen weggeven, maar soms is het net zo makkelijk om online een Italiaanse wijn cadeau te doen. Dat is in een paar muisklikken geregeld. Wij probeerden het uit!

Online een Italiaanse wijn cadeau doen

Iemand verrassen met een cadeau is leuk, zeker als het een wijntje is. (Alles met mate, uiteraard) En het wordt wel heel makkelijk wanneer je deze online kan bestellen. Wij mochten bij Greetz een Italiaanse wijn uitzoeken om cadeau te doen én we mogen twee personen blij maken met een cadeaucode van €30,- voor Greetz!

Wijn bestellen is simpel. Je kiest een wijn uit, voegt eventueel een persoonlijk kaartje toe en klikt op ‘bestellen’. De dag erna werd de door ons gekozen wijn al bezorgd, in een cadeauverpakking en Greetz doos.

Maar welke wijs kies je dan? Bijvoorbeeld de Montepulciano d’Abruzzo – Caldora. Wijnkenner Harold Hamersma heeft hierover te zeggen: “Ze worden nog wel eens met elkaar verward, maar Vino Nobile di Montepulciano heeft niets te maken met Montepulciano d’Abruzzo. De eerste komt uit de buurt van het gelijknamige dorp in Toscane en wordt gemaakt van de sangiovesedruif. Maar de tweede heeft eigenlijk toch meer recht op de naam. In Abruzzo, in het midden van Italië aan de Adriatische Zee, is de montepulciano de gevierde druif voor rood. Ofschoon de montepulciano ook elders in het land wordt aangeplant, beschouwen de Abruzzesi de druif als inheems. Zij boeken er in het algemeen dan ook de beste resultaten mee. En Caldora doet dat in het bijzonder. Prachtige, krachtige rosso. Het zoet van rijp rood en donker fruit. De karakteristieke zure kersensensatie dat veel Italiaans rood heeft. Een vleugje specerij.”

Winactie!

Wil jij de Montepulciano d’Abruzzo aan iemand cadeau doen? Win nu shoptegoed om bij Greetz een heerlijke Italiaanse wijn te bestellen en cadeau te doen! Wij mogen twee personen blij maken met een cadeaucode van €30,- voor Greetz! Laat om te winnen een bericht achter in de comments. Deelnemen kan tot en met zondag 6 augustus 2017. Maandag 7 augustus krijgen de twee winnaars per e-mail bericht.
Deze winactie is verlopen. De twee winnaars hebben per mail bericht ontvangen.

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

32 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *