Goed voornemen; meer lezen!

Augustus (dwarsligger), door John Williams

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Een van mijn goede voornemens is om meer te lezen. Lezen? Dat klinkt raar, voor iemand die is afgestudeerd in de kunstgeschiedenis én de letterkunde. Lees ik niet al genoeg? Nee, want met een drukke baan (freelancen doe je niet van 9 tot 5), veel wielrennen en natuurlijk veel bloggen en schrijven, schiet het lezen er bij in. Ik ben dan ook heel blij als ik voor Italië Uitgelicht weer een mooi boek mag recenseren. Even lekker met een kop thee op de bank. En reken maar dat ik dat boek binnen één, maximaal twee dagen uit heb. Maar toch, las ik vroeger bibliotheken leeg, nu lees ik veel minder.

Als kind kreeg ik het voor elkaar alle kinderboeken in de bibliotheek gelezen te hebben. Het was een kleine bibliotheek, maar toch. Tijdens mijn studie werd het nog erger. Honderden en honderden pagina’s las ik per week. Dante, Ovidius, Boccaccio, Vergilius. En honderden boeken over kunst. Tot ver na middernacht dook ik in de boeken. Maar ja, als je zo’n leuke master volgt die zo interessant is (Europese Letterkunde van de Middeleeuwen en de Renaissance, met veel kunstvakken), heb je dat er graag voor over.

Maar goed, nu lees ik dus minder. Van veel lezen, schrijven en afstuderen, lag de focus ineens op werk zoeken en solliciteren. En toen ik een baan vond, had ik ineens geen vrije tijd meer over, zoveel taken had ik. Maar het voordeel van eigen baas zijn is dat je je eigen werkzaamheden en tijden kan indelen. Dus mijn voornemen is; iedere dag iets lezen. En ja, daar ga ik dan natuurlijk ook over schrijven op Italië Uitgelicht.

Het eerste boek waar ik in duik is Augustus, van John Williams. De Dwarsligger, wel te verstaan, die ik van de gelijknamige uitgever ontving. Want dat maakt het wel wat makkelijker; een klein en compact boek dat ik overal mee naartoe neem, zodat ik ook in de bus, trein, of waar dan ook kan lezen. (hoe blij was ik toen ik de Dwarsligger van de Divina Commedia kocht, ik hoefde ineens niet langer het 5 kilo wegende exemplaar mee te sjouwen!)

Binnenkort volgt de recensie! En doen jullie mee met mijn goede voornemen? Welk boek lezen jullie graag, of staat nog op de lijst?

Het boek Augustus van John Williams, de schrijver van Stoner, gaat over keizer Augustus, de grootste heerser die de westerse wereld ooit zag.Augustus is het verhaal van een man die ervan droomt het corrupte Rome te bevrijden van het juk van wispelturige warhoofden en roofzuchtige rijken. Met Augustus heeft John Williams een levendige verbeelding van het klassieke Rome geschreven.

Bestel de dwarsligger, het boek en het voordelig geprijsde ebook hier.

Augustus (dwarsligger), door John Williams
Augustus (dwarsligger), door John Williams
More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *