Home Zuid-ItaliëPuglia Grotta della Poesia: een droomplek in Puglia!

Grotta della Poesia: een droomplek in Puglia!

door Aniek Rooderkerken
Cliffdiven bij de Grotta della Poesia in Puglia

Grotta della Poesia in Puglia

Ten noorden van kustplaats Otranto vind je de Grotta della Poesia. Een door de zee gevormde inham in de rotsen creëert hier een natuurlijk zwembad met turquoise water. Hier kun je vanaf de rotsen in het water springen. Het is misschien wel één van de mooiste plekken in Italië om een duik te nemen!

Grotta della Poesia

In de Salento, het deel van Puglia dat de hak van de Italiaanse laars vormt, vind je een prachtige rotsachtige kustlijn met afwisselend kleine baaien en zeegrotten. Een van de meest schilderachtige plekken is de Grotta della Poesia, een natuurlijk zwembad gevormd tussen de rotsen.

De Grotta della Poesia in Puglia

De Grotta della Poesia in Puglia

Volgens de legende is de Grotte della Poesia de favoriete badplaats geweest van een mooie prinses, die hier kwam baden in het gezonde water van de zeegrot. De aanblik van de prinses inspireerde vele dichters, vandaar de naam ‘grotten van de poezie’. Tegenwoordig komen de meeste bezoekers hier naartoe om vanaf de metershoge kliffen in het helderblauwe water te springen. Via de rotsen klauter je weer omhoog.

De Grotta della Poesia ligt zo’n 20 kilometer ten noorden van Otranto bij het plaatsje Roca Vecchia. Het is een bijzonder plekje, een fijne afwisseling van het gebruikelijke strand. Let wel op dat het er in juli en augustus erg druk kan worden. Of je nu op zoek gaat naar dit bijzondere plekje of niet, neem in ieder geval de tijd om de ruige, natuurlijke kustlijn van de Salento te ontdekken!

Ken je deze hoogtepunten van Puglia al?

De kustlijn van Salento vlakbij de grotten

De kustlijn van Salento vlakbij de grotten

Meer lezen:

Laat een bericht achter!