Italiaanse flair in Nederland; het Italië Evenement

Italië Evenement 2015
Italië Evenement 2015

Er strijkt een klein stukje Italië neer in Nederland, tijdens het Italië Evenement op 29, 30 en 31 mei. Je flaneert door de kasteeltuinen van Kasteel de Haar of vaart misschien wel in een gondel door de grachten. Je bakt een pizza in de houtoven of kijkt het kunstje eerst nog een keer af bij de Italiaanse meesters tijdens het NK Pizzabakken. Ondertussen leren de kinderen al Romeins schrijven of volgen een kookworkshop. Je besluit nog wat trouwinspiratie op te doen, drinkt een prosecco, kijkt naar een modeshow…. en geniet van het mooiste uit Italië. Lees snel verder voor mijn beste tips voor het Italië Evenement en vergeet niet mee te doen aan de winactie; we mogen namelijk 2 x 2 entreekaarten weggeven!

Piazza degli Sposi

Maar wat is er eigenlijk allemaal te zien en te doen tijdens het evenement? Er staan talloze stands met Italiaanse producten en lekkernijen, Italiaanse artiesten treden op en heb je -misschien wel Italiaanse trouwplannen? Dan kan je op het Piazza degli Sposi inspiratie opdoen voor een bruiloft in Italië. Bij de kleine pittoreske kapel op het eiland van Kasteel de Haar worden modeshows gegeven, tonen juweliers hun mooiste stukken en ja, kan je ook een glaasje limoncello drinken.

Volg een kookworkshop

Speciaal voor fijnproevers zijn er verschillende kookworkshops waaraan je kan deelnemen. Geïnspireerd door de professionals leer je pizza’s bakken bij Mangiamore!, je proeft olijfolie bij “The Olive Oil School”, mozzarella bij Galbani of chocolade bij ChocoPassion. En ook TV-kok Ben van Beurten is aanwezig op het evenement.

Een Italiaanse kookworkshop, ook voor kids!
Een Italiaanse kookworkshop, ook voor kids!

Gondelvaart in de grachten van Kasteel de Haar.

Wie het in Venetië nog nooit heeft gedaan kan zich in de grachten van Kasteel de Haar rond laten varen in een echte Venetiaanse gondel. Als de zon schijnt waan je je misschien wel echt in de kanalen van het romantische Venetië. En anders geniet je gewoon van het uitzicht op de kasteeltuinen. Wie is er al eens geweest?

Per i bambini!

Voor de kinderen – tot en met 12 jaar krijgen ze overigens ook gratis toegang – is er van alles georganiseerd. Want wat is Italië zonder bambini? Laat een papegaai op je arm zitten bij Salvatore’s Papegaaienshow, neem deel aan de Maestroclass “lucht dirigeren”, volg een kookworkshop bij Antonella Barbella, maak je eigen pizza of loop over water. De Romeinen, ridders en ambachtslieden van het Archeon vertellen over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Én ze leren je hoe je een legionair wordt of Romeins schrijft.

Campionato della Pizza d’Olanda
Campionato della Pizza d’Olanda

Campionato della Pizza d’Olanda

Op het terrein van Kasteel de Haar gaan de beste pizzaioli (pizzabakkers) van Nederland de strijd met elkaar aan om de titel van Beste Pizzabakker van 2015. Vorig jaar viel die eer ten deel aan Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. De pizzaioli gaan werken met de traditionele Forno a Legna (houtoven), uit respect voor de traditie, maar ook om de originele wijze van bereiding meer onder het aandacht te brengen. De meest heerlijke creaties zullen uit de oven komen, dus bezoek zeker het Campionato della Pizza 2015. Wanneer je zelf een gedreven Pizzaiolo bent, kan je je overigens nog steeds opgeven om deel te nemen!

La Grande Festa!

Op zaterdag wordt het evenement in stijl afgesloten met een Italiaanse avond; La Grande Festa! Lekker eten en drinken, genieten van Italiaanse liederen tijdens de zonsondergang tussen de bomen van Kasteel de Haar. Meer informatie is te vinden op de website.

Italië Evenement 2015
Italië Evenement 2015

 

Italië Evenement

Vrijzag 29 mei tot en met zondag 31 mei, van 10:00 tot 18:00 uur.
Entreeprijs € 15,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Meer informatie vind je op de website van het evenement.

Win! 2 x2 2 entreekaarten voor het Italië Evenement!

Inderdaad! Italië Uitgelicht mag namens het Italië Evenement twee maal twee entreekaarten weggeven! Hoe doe je mee? Tot en met 21 mei 2015 kan je het onderstaande mail & win formulier invullen mét een geldig e-mailadres, zodat ik per e-mail contact kan opnemen met de winnaar die op 22 mei 2015 bericht krijgt.

Niet verplicht maar wel leuk; volg Italië Uitgelicht op Facebook en laat daar – of in een reactie onder dit bericht- weten waar jij het meeste naar uitkijkt tijdens het Italië Evenement!

Deze winactie is inmiddels gesloten en de winnaars hebben bericht ontvangen. Houd de blog in de gaten, want er zijn regelmatig winacties!

 

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *