Italië favoriete vakantieland volgens bezoekers van de Vakantiebeurs

Heuvels Mucigliani Asciano Siena Toscane
Foto Antonio Cinotti via flickr. Toscaanse heuvels in Mucigliani Asciano, nabij Siena in Tuscane

Vorige week was ik, net als 117.062 andere bezoekers, present bij de 45ste editie van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Om reisinspiratie op te doen, weg te dromen bij nieuwe bestemmingen, het inhoudelijk programma met onder andere een bloggersmeeting bij te wonen en andere reizigers te ontmoeten. Ook was ik bijvoorbeeld bij de presentatie van de Tour de France, die dit jaar in Utrecht zal starten. Maar uiteraard, was ik vooral ook erg geïnteresseerd in Italië!

En ik was zeker niet de enige. Uit onderzoek door de Vakantiebeurs blijkt dat bestemmingen binnen Europa (71%) meest favoriet zijn. Daarna volgen de bestemmingen buiten Europa (62%) en Nederland zelf (24%). En binnen Europa kiezen de bezoekers als top-5 Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Griekenland. Italië staat dus met stip op één.

binnenplaats Siena architectuur
Binnenplaats in Siena, foto Sam Javanrouh via Flickr

Buiten Europa kiest de bezoeker Azië als favoriet, met bestemmingen Indonesië, Thailand en Vietnam. Hierna volgen Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, met als meest geliefde landen Costa Rica, Argentinië en op de derde (gedeelde) plaats Brazilië en Peru.

De Vakantiebeurs 2016 zal plaatsvinden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari, maar eerst gaan we zelf op reis. Wat wordt jouw eerste bestemming?

Duomo van Siena
Duomo van Siena, foto Giorgos via Flickr
More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *