Een weekje Italië met school

Een weekje Italië met school, wie heeft het niet ooit gedaan? Een Rome-reis als onderdeel van het lesprogramma klassieke talen, een week naar Florence en de omringende steden. Of misschien wel naar Sicilië? Andreia Garcia reisde met school door Noord-Italië en bezocht onder andere Pisa en Venetië. Ze vertelt ons er alles over!

Een foto met de toren van Pisa

Na een lange busrit was onze eerste stop Pisa. Hier kregen we de kans om in kleine groepjes de stad te verkennen. Het was warm weer (ook al was het bewolkt) en het was dus heel leuk natuurlijk. We kregen allerlei opdrachten zodat we de stad zouden leren kennen. Het waren opdrachten zoals ‘neem een foto met de toren van Pisa’ zoals mijn foto hier rechts. Zo hebben we nog andere opdrachten moeten maken, maar uiteindelijk waren die wel heel leuk.

Andreia Garcia

Andreia in Lucca en Pisa

Burano en Venetië

Op een andere dag hebben we kleine vissersstadjes bezocht zoals Burano, bij Venetië. Het is een heel schattige stad die nog heel traditioneel is. Als je je afvraagt waarom de huizen allemaal een andere felle kleur hebben? Dit is omdat de vissers vroeger alleen weg gingen. Wanneer ze terug naar huis moesten, konden ze dus aan de kleuren zien waar ze moesten zijn. Zo wisten ze exact naar waar ze moesten roeien. Deze huizen zijn beschermd en de inwoners zijn verplicht de huidige kleur te behouden en zelfs te onderhouden omdat dit een deel van de geschiedenis van het stadje is. Natuurlijk zijn we daar met de boot heen gevaren want Burano is anders niet bereikbaar. De boottochtje vond ik echt wel heel leuk!

Wijnproeverij

We zijn ook naar een wijnproeverij geweest waar we een rondleiding kregen. De rondleiding was niet echt wat ik ervan verwachtte. Ik herinner mij dat het in gebrekkig Engels werd gegeven en dat de vrouw zelf heel zacht praatte, waardoor ik nooit echt kon verstaan waar ze het over had.

Buiten dat was het wel een mooi stukje land waar ze heel veel mee deden. Ze hadden er de druiven natuurlijk, maar ook een boerderijtje met onder andere koeien waar ze vervolgens van de melk kaas maakten. Het was heel leuk om te zien hoe dat allemaal in zijn werk ging.

Daarna kregen we een aantal wijntjes met hapjes om te proeven. Ik ben zelf niet echt een wijndrinker dus proef ik niet zo veel verschil tussen de wijnen. Sommige vond ik wel lekker. De kaasjes en ham eet ik wel heel graag, dus ik kon wel zeggen dat ze van goede kwaliteit waren en dat ik er van kon blijven eten! Daarna hebben we op het gras nog wat van het zonnetje zitten genieten en van het mooie landschap. Achteraf kregen we ook nog de kans om zelf wat wijn te kopen, maar die kans heb ik maar overgeslagen.

Andreia in Venetië en Burano

Andreia in Venetië en Burano

Italië met school?

Hieronder zijn nog een aantal sfeerfoto’s. Aangezien het al een hele tijd terug is dat ik in Italië ben geweest weet ik zelf niet alle details meer die bij de foto’s horen. Ik weet dat we in Venetië zijn geweest en ook hebben we tijdens de reis nog allerlei musea bezocht. We hebben in een hotel gezeten, heel dicht bij het strand, en daar hebben we zeker gebruik van gemaakt natuurlijk! En een ijsje… dat kon daar natuurlijk niet aan ontbreken!

Andreia in Italië

Andreia in Italië

Een reis met school naar Italië… voor mij is het al weer een hele tijd geleden. Mooi om te lezen hoe Andreia dit beleefde. Heb jij een bijzondere of mooie reis gemaakt naar Italië, bezocht jij een aparte bestemming of heb je iets moois meegemaakt – een bijzondere ontmoeting, misschien wel een huwelijksaanzoek of besloot je naar Italië te emigreren. Of heb jij een bijzondere band met Italië? In de rubriek De Italiaanse reizen van… komen de meest uiteenlopende reizen naar Italië aan bod. Wil je hierover geïnterviewd worden? Neem dan contact met mij op!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!