Home Italiaanse keuken Jamie Cooks Italy afleveringen

Jamie Cooks Italy afleveringen

door Aniek Rooderkerken
Jamie Cooks Italy

Jamie Cooks Italy afleveringen

Wegdromen bij culinair Italië? Bekijk dan deze Jamie Cooks Italy afleveringen. We hebben ze namelijk allemaal voor je op een rij gezet!

Jamie cooks Italy aflevering 1 Eolische eilanden

In de eerste aflevering van Jamie Cooks Italy  neemt Jamie ons mee naar de Eolische eilanden. Deze Italiaanse eilanden liggen een aantal kilometer ten noorden van Sicilië. De eilanden zijn alle zeven erg verschillend. Hun naamt stamt af van de Griekse god van de wind, Aiolos. Niet alleen de natuur is de moeite waard, het eten is er fantastico!

Jamie cooks Italy aflevering 2 Puglia

In de tweede aflevering van Jamie Cooks Italy neemt Jamie ons mee naar Apulië ofwel Puglia. Deze Italiaanse streek ligt in het zuidoosten van de laars en staat bekend om de populaire Italiaanse keuken. De regio dankt haar rijkdom aan de vruchtbare grond, waardoor de productie van olijfolie in deze regio het hoogst is.

Jamie cooks Italy aflevering 3 Napels

In de derde aflevering van Jamie Cooks Italy duikt Jamie de smalle straatjes van havenstad Napels in. Hij ontdekt hij de snack die de voorloper van de pizza zou zijn. Daarna laat hij ons zien hoe je zelf thuis de ultieme pizza kan maken. Want hier ligt de oorsprong van de welbekende pizza!

Jamie cooks Italy aflevering 4 Basilicata

Het in het zuiden gelegen Basilicata is misschien wel de meest onontdekte regio van Italië. De streek staat bekend om haar fantastische wijnen en verrassende maar gevarieerde gerechten. 

Jamie cooks Italy aflevering 5 Sicilië

Sicilië is het grootste Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een fascinerende lokale keuken, waaronder de verukkelijke Siciliaanse gebakjes. Hier gaat hij op zoek naar sensationele familierecepten die toch wel erg blijken te verschillen van het Italiaanse vasteland. 

Jamie cooks Italy aflevering 6 Toscane

In de zesde aflevering van Jamie Cooks Italy neemt Jamie ons mee naar het beelschone Toscane. Deze beeldschone regio ligt midden in Italië. In deze streek staan eten en drinken hoog in het vaandel. Jamie maakt kennis met echte Italiaanse grootmoeders die de meest fantastische gerechten uit de authentieke boerenkeuken maken. 

Jamie cooks Italy aflevering 7 Rome

Jamie is in de drukke, maar prachtige Italiaanse hoofdstad Rome. Deze culinaire stad heeft een heerlijke keuken, waar Jamie je een kijkje in zal geven. Hij gaat op zoek naar de simpele, makkelijke en lekkere recepten die de inwoners iedere dag maken. 

Jamie cooks Italy aflevering 8 Piëmonte

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, waar de Italiaanse Alpen zich bevinden. De streek staat onder andere bekend om haar fantastische Parmezaanse kaas. 

Jamie Cooks Italy
Jamie Cooks Italy

Verder lezen? Bestel Jamie Cooks Italy (de Nederlandse editie) of de Engelstalige Jamie Cooks Italy.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!