• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Liefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag

Liefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag

26 juni 2020 door Aniek Rooderkerken

Liefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag

In het Friese Beetsterzwaag heeft Amber de Vries een winkel vol mediterrane gerechten, hapjes en ingrediënten. Je kunt je verlekkeren aan Italiaanse heerlijkheden, of (bijna) kant en klare maaltijden meenemen. Om lekker thuis op te eten of in de omgeving van Beetsterzwaag te gaan picknicken. En het mooie is: Amber kookt zoveel mogelijk met verse producten uit de streek én met producten die ze onder andere uit Italië haalt.

Verse delicatessen bij Savour Beetsterzwaag
Verse delicatessen bij Savour Beetsterzwaag
Winkel Savour in Beetsterzwaag
Winkel Savour in Beetsterzwaag

Savour in Beetsterzwaag

Nog niet zo heel lang geleden opende Amber in de Hoofdstraat in Beetsterzwaag haar winkel Savour. De winkel is tot de nok gevuld met olijven en tapenades, vers bereide maaltijden als risotto funghi en gnocchi capese met Friese zeekraal. Allemaal lekkernijen uit de mediterrane keuken dus, maar dan gemaakt met verse producten uit de streek. Je hoeft de maaltijden thuis alleen nog maar even op te warmen, of misschien de pasta zelf nog even te koken. (want dan is ‘ ie toch lekkerder dan vooraf gekookt) Of je neemt kaasjes, tapenades en andere hapjes mee om te gaan picknicken in de buurt van Beetsterzwaag. (want daar is genoeg te doen) In de winkel vind je verder ook nog volop keukenspullen en kwaliteitsingrediënten om zelf mee aan de slag te gaan.

Liefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag
Liefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag
Mediterrane delicatessen
Mediterrane delicatessen
Winkel Savour in Beetsterzwaag
Winkel Savour in Beetsterzwaag

Italië in Friesland

Hoe kwam Amber eigenlijk in het kleine Friese dorp terecht? En hoe kwam ze op het idee deze winkel te openen? Amber groeide op in Rotterdam, studeerde levensmiddelentechnologie en werd vervolgens adviseur op het gebied van voedselveiligheid. Ze miste de korte lijnen met boeren en de directe verbinding met echte verse seizoensproducten. Ze merkte dat ze hier te ver van echt, puur eten af kwam te staan. Na een fijne wereldreis besloot ze te verhuizen naar Friesland en hier haar passie te volgen. Binnen no time was er een ondernemingsplan voor een concept waar ze écht in geloofde. Met de hulp van vrienden werd een oud pand in Beetsterzwaag helemaal gestript en gerenoveerd. Savour Beetsterzwaag was geboren!

Savour

Savoureren is een oud Nederlands werkwoord. Het betekent: Voedsel langzaam en aandachtig tot zich nemen om ten volle de kwaliteit te genieten.
Truffel bij Savour Beetsterzwaag
Truffel bij Savour Beetsterzwaag
Verse maaltijden van Savour in Beetsterzwaag
Verse maaltijden van Savour in Beetsterzwaag

Liefde voor eten

Bij Savour draait alles om liefde voor eten. Amber maakt kant en klare maaltijden, die thuis alleen nog even de oven in hoeven. Of pasta die nog even moet koken om door de kant-en-klare saus geroerd te worden. Mooi detail: Amber gebruikt voor ovenschotels echt serviesgoed met statiegeld en pasta’s en pastasauzen worden verpakt in duurzame verpakkingen.

Hiernaast kookt Amber zoveel mogelijk met producten uit de streek. Hiervoor werkt ze samen met de coöperatie Streekboeren & Co, waardoor ze met de mooiste seizoensproducten van lokale boeren kan koken. Door de korte route blijven de verse producten op hun best en behouden ze hun smaak. Meestal zijn de groenten waar Amber mee werkt ook nog eens biologisch.

Daarnaast vind je in de winkel volop mediterrane ingrediënten om zelf een maaltijd mee te koken. Want sommige specifieke producten zijn toch echt lekkerder uit Italië of andere mediterrane landen. De gepelde tomaten van Mutti, heerlijke olijfolie, truffel, pastabloem en natuurlijk wijn.

Amber de Vries van Savour Beetsterzwaag
Amber de Vries van Savour Beetsterzwaag
Dolianova wijn bij Savour Beetsterzwaag
Dolianova wijn

Meer weten?

Meer weten over Savour? Bekijk de website! Wil je Zuidoost Friesland ontdekken, lees dan eens deze blog over varen in Zuidoost Friesland of kijk op zuidoostfriesland.nl.

Hoofdstraat 47, 9244 CL Beetsterzwaag | 06-83977613

Verse gerechten van Savour
Verse gerechten van Savour
Groentepasta
Groentepasta
Mutti tomaten in blik
Mutti tomaten in blik

Disclaimer: dit artikel schreef ik naar aanleiding van een blogreis

Categorie: Italiaanse keuken

Dit vind je misschien ook leuk

Ristorante Boivin in Levico Terme
Polpo door Russell NormanPolpo: een ode aan de stad Venetië
Het Grote Nutella KookboekOver het Nutella kookboek en de geschiedenis van Italies geliefde hazelnootpasta

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Wandelen over de Godenweg van Bologna naar Florence

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over droomverblijven, Prato (het kleine zusje van Florence), zuidoost Sardinië, Rome by night en de lekkerste recepten van de beroemde chef-kok Theo Randall.

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒
Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even een dag op in huis met de nieuwe @desmaakvanitalie . Met lekker leesvoer over Sardinië en Napels, om eens wat te noemen.
Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om pr Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om prosecco. 🥂Want bubbels geven net even een extra feestelijk tintje aan je avond. Met deze prosecco uit de Veneto maak je pas écht indruk.
En voor een tientje is het ook nog eens een koopje ☺️ Waar je ‘m koopt lees je in de blog.
Link in bio!
Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interes Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interessant en gelaagd familieverhaal, ingebed in de hedendaagse geschiedenis, met een ongewone en intrigerende hoofdpersoon. Tegelijkertijd is het een portret van Duitsland en Sicilië gedurende 70 jaar.
Link in bio!
De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de w De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de wereld van Pompeï en Herculaneum’ in het @drentsmuseumassen !

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023