Literaire reisbestemming Florence

Santa Maria Novella Florence Italië Uitgelicht
Santa Maria Novella Florence Italië Uitgelicht

Even geleden vroeg De Literaire Toerist mij om mijn reiservaringen in mijn favoriete literaire reisbestemming op papier te zetten. Welke stad ik zou moeten kiezen was voor mij geen moeilijke vraag. Mijn literaire reisbestemming is Florence, de stad van Dante Alighieri en Giovanni Boccaccio. Maar ook de stad die mij inspireerde te gaan schrijven over Italië, over de reizen die ik maak.

De koepel en campanile van de Dom te Florence
De koepel en campanile van de Dom te Florence

Literaire reisbestemming Florence:

“Toen ik in het voorjaar van 2011 naar Florence afreisde, voor een stage aan de Uffizi, nam ik twee boeken mee in mijn koffer. Dante’s Divina Commedia en Boccaccio’s Decamerone. Ik had de grote Florentijnse schrijvers bestudeerd tijdens mijn master Renaissance Studies en ik voelde dat ik deze twee meesterwerken nogmaals moest lezen in de stad die hiervoor inspiratiebron was geweest. Eenmaal in Florence wist ik dat ik mij altijd verbonden zou blijven voelen met La Bella, zoals de stad liefkozend wordt genoemd. Niet enkel mocht ik hier de meesterwerken in de prachtige Uffizi bestuderen, ik voelde op iedere straathoek de erfenis van Dante en Boccaccio, van Michelangelo en Da Vinci, en verwonderde mij over alle verhalen die schuilgaan achter de façades van de sierlijke palazzi. Ik verdiepte mij in de Divina Commedia en de Decamerone, zittend op een bankje op het Piazza San Marco, met het Italiaanse geroezemoes om mij heen, of beschut onder de olijfbomen iets buiten de stad.”
Lees meer op de website van De Literaire Toerist.

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *