Home Italiaanse keukenItaliaanse winkels Little Rome: Italiaanse antiek en vintage in Nederland

Little Rome: Italiaanse antiek en vintage in Nederland

door Lotje Lomme
Little Rome webshop

Little Rome: Italiaanse antiek en vintage in Nederland

Op reis door Italië ontdekken wij de mooiste plekken, maar ook in Nederland zijn bijzondere Italiaanse adresjes te vinden! Lotje vertelt ons over dé winkel voor Italiaans antiek en vintage in Nederland en over het bijzondere verhaal van Odette & Domenico.

Wie zijn jullie ?

Odette Jansen (26) & Domenico Moccia (31). We hebben elkaar leren kennen in 2015 in Rome. Op het vliegveld van Antwerpen spraken we over onze toekomst in Nederland. Naast verliefd op elkaar zijn we beiden verliefd op vintage en unieke producten. Van het een kwam het ander en zo kwamen we op het idee om samen een winkel op te zetten.

Odette en Domenico van Little Rome
Odette en Domenico van Little Rome

Wat doen jullie?

We zoeken In Italië vintage en design producten voor je interieur, omdat we unieke spullen willen verkopen die niet in Nederland te vinden zijn. We houden van producten met een verhaal en een geschiedenis. Dit varieert van massief houten meubels en eettafels tot aan woondecoratie in alle vormen en maten. Naast de shop doen we ook rework projecten in opdracht.

Domenico heeft altijd een passie gehad voor meubelwerken. Wat hij het leukst vindt is om ‘hopeloze’ producten om te toveren tot iets compleet nieuws. Zo heeft hij van een ladekast een nieuwe kast gemaakt door middel van decoupage en van een door houtwormen opgegeten barkast een volledig nieuwe barkast gemaakt. Momenteel is Domenico bezig met het ontwerpen van een lamp, waarbij hij de voorkant van een fiat 500 ombouwt tot wandlamp.

Waar kopen jullie spullen in?

We kopen onze spullen overal in Italië in. We zijn begonnen in Rome, omdat Domenico daar woont. We hebben in Italië een heel netwerk opgebouwd van mensen die gek zijn op vintage. Het belangrijkste voor ons is dat een item ook een echt verhaal heeft. En natuurlijk dat het echt Italiaans is.

Waarin verschilt een Italiaanse restaurateur van een Nederlandse?

Creativiteit, passie en opoffering. Een Italiaanse restaurateur kijkt verder dan een gebroken kast, hij kijkt naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Een Italiaanse restaurateur stopt passie in al zijn werk en stopt niet voordat het product er perfect uitkomt. Wat voor Domenico ook zo mooi is aan dit vak is dat hij de Italiaanse familietraditie kan voortzetten. Domenico deed dit met zijn vader, en zijn vader met zijn opa. Als we later een zoon hebben wil Domenico alles wat hij kan ook aan zijn zoon leren. Familie is het belangrijkst. 

Er zit veel gietijzer en brons in jullie winkel. Is daar een speciale reden voor?

Koper en gietijzer zijn typische Italiaanse materialen die rond 1950-1960 werden gebruikt. In die tijd gebruikten de Italianen veel koper om te koken en om warmte binnenshuis te krijgen.

Naast dat koper veel voorkwam vroeger hebben we het ook veel omdat koper in verschillende interieurstijlen past. Daarnaast is het ook een klein beetje toeval. Het is maar net wat we tegenkomen, verliefd op worden en een mooi verhaal heeft. In de maand juli komt er een super shipment deze kant op met wat grotere meubels en heel veel toffe platenspelers.

Platenspeler van Little Rome
Platenspeler van Little Rome

Waarom moeten we naar jullie website gaan?

We zijn Little Rome gestart met liefde voor Italie en vintage. We willen dat ook jij een stukje Italië in huis kan halen. Je vindt producten bij ons die nergens anders in Nederland te koop zijn. Alles is uniek, uit Italië en heeft een verhaal. We hebben een hoop vintage winkels in Nederland, maar niet zoals die van ons, niet met authentiek Italiaanse producten. En daarom onze slogan: wonen op z’n Italiaans, in Nederland.

Espressopot van Little Rome
Espressopot van Little Rome
Zilveren schaal van Little Rome
Zilveren schaal van Little Rome

Verder kijken? Bekijk de website en webshop op www.littlerome.nl. Alle afbeeldingen via Little Rome.

Meer lezen:

2 comments

Eva 19 mei 2016 - 08:26

Wat een leuk winkeltje, zeg!

Reply
Interview door Italië Uitgelicht - Little RomeLittle Rome 31 mei 2016 - 06:36

[…] Lees het volledige artikel op Italieuitgelicht.nl […]

Reply

Laat een bericht achter!