Home Italië Tip: Lucca met kinderen

Tip: Lucca met kinderen

door Aniek Rooderkerken
Een stedentrip Lucca met kinderen

Tip: Lucca met kinderen

Reizen met kinderen? Toen Gezin op Reis mij vroeg een gastartikel te schrijven, was ik wel even stil. Want waar ik normaal gesproken schrijf vanuit mijn eigen ervaringen kan dat nu niet. Ik heb immers geen kinderen. Ik ren wel altijd als een kind zo blij door de Italiaanse steden, maar dat terzijde.

Ik begon te denken wat een leuke Italiaanse stad is voor kinderen; Rome, met een spannende geschiedenis vol Romeinen en gladiatorengevechten, en natuurlijk het indrukwekkende Colosseum? Of toch Florence, met het kleine stadscentrum waar alles op loopafstand is, en je veel leuke kleine en kindvriendelijke musea hebt?

Ineens wist ik het! Lucca! Een gastvrije Toscaanse stad, zo’n 80 kilometer van Florence, met een rijke geschiedenis, fotogenieke straatjes, maar ook veel groen en speeltuinen voor de kinderen. En vergeleken met steden als Florence, is Lucca relaxter, rustiger en ook belangrijk; minder warm!

Lucca met kinderen?

Lees al mijn tips voor een bezoek aan Lucca met kinderen hier!

Een stedentrip Lucca met kinderen
Een stedentrip Lucca met kinderen

Meer lezen:

Laat een bericht achter!