Home Kunst & CultuurBoekentips Michele Serra, Wacht op mij!

Michele Serra, Wacht op mij!

door Aniek Rooderkerken
Michele Serra, Wacht op mij!

Michele Serra, Wacht op mij!

De nieuwste roman van van Michele Serra Wacht op mij! was, onder de originele titel Gli sdraiati, een enorme bestseller in Italië. De roman vertelt over de groeiende generatiekloof tussen een vader en zijn 18-jarige zoon en is vol van filosofische bespiegelingen over jeugd en ouderdom. Om door te dringen tot zijn zoon, een ‘perfectionist in nalatigheid’, dwingt de vader hem om samen met hem de Colle della Nasca te beklimmen, de ‘heuvel der geboorte’, een van de hoogste bergen in de buurt. Om tot nieuwe inzichten te komen, levenslessen te leren en in een poging dichter bij elkaar te komen.

Een citaat uit Wacht op mij!: “Ik denk aan hoe makkelijk het was om van je te houden toen je klein was. Aan hoe moeilijk dat nu is, nu onze posturen gelijk zijn, nu jouw stem op de mijne lijkt en dus aanspraak maakt op dezelfde klanken en volumes, nu de ruimte die wordt ingenomen door onze lichamen dezelfde is.”

Michele Serra, Wacht op mij!

Michele Serra
Vertaald door Etta Maris
ISBN 9789048820696
Lebowski Publishers, Amsterdam
€ 17,50
Bestel Wacht op mij! via deze link bij bol.com

Michele Serra, Wacht op mij!

Michele Serra, Wacht op mij!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!