Op reis naar Florence

Vandaag brengen we een bezoek aan de Toscaanse stad die voor vele mensen een favoriete vakantiebestemming is. Zo ook voor Diana, die ons in een gastblog vertelt over haar favoriete plekken in en buiten Florence. Op reis naar Florence! 

Beroemde plekken in Florence

Florence is prachtig. Niet alleen omdat er veel historie werd geschreven, de stad vol staat met de meest prachtige gebouwen, maar ook omdat Florence een broedplaats voor creatieve geesten is. Vandaag vertel ik je over enkele beroemde plekken en beroemdheden, die onlosmakelijk met deze plaats verbonden zijn.

Boboli Tuinen

Dan Brown schreef zijn bestseller Inferno die zich onder andere in Florence afspeelt. In het boek starten de hoofdpersoon Robert Langdon en zijn  partner hun spannende avontuur vanuit de Boboli Tuinen, een prachtige locatie met 16de eeuwse beelden. Hier kan je heerlijk uitrusten van alle drukte in de stad. Loop langs een fontein met het Neptunes beeld en weet dat één van de beroemdste musea achter deze tuinen schuilgaat.

Boboli

Palazzo Pitti

Het Palazzo Pitti is niet alleen het grootste museum van Florence, maar het was ooit ook het buitenhuis waar de beroemde Medici familie woonde. De gebruikelijk pracht en praal zal je dan ook niet ontgaan bij je bezoek aan het museum, tenminste als je binnen bent, want de buitenkant oogt een beetje ‘gewoon’. De Medici familie gebruikte het paleis als eigen onderkomen en als vakantiehuis voor gasten, waaronder vele Koninklijke gasten. Het interieur is een lust voor het oog en de kunst is net zo fortuinlijk, met 500 schilderijen van bekende meesters uit de renaissance.

pitti04

Parco di Pinocchio

Florence was ook de creatieve broedplaats (en geboorteplaats) van Carlo Lorenzini, die de naam Carlo Collodi aannam, toen hij Pinokkio tot leven bracht. In het traditionele Pinokkio-park (Parco di Pinocchio) vind je schetsen, beelden en mozaïeken van het kleine personage, en shows met poppen brengen het verhaal tot leven. Het originele sprookje is donkerder als hetgeen Disney je laat zien, dit merk je als je bijvoorbeeld de film bekijkt of een sprookjesboek openslaat. Pinokkio is geïnspireerd op commedia dell’arte, het Italiaanse impovisatie theater.

Het park is goed te bezoeken wanneer je op vakantie of stedentip bent in (de omgeving van) Florence; het bevindt zich vlakbij Florence in het stadje Collodi, waaraan de schrijver zijn pseudoniem ontleende.

Pinocchio

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *