Home Italië Out of office: Aniek fietst de Tour for Life

Out of office: Aniek fietst de Tour for Life

door Aniek Rooderkerken

Tour for Life

Out of office! Ik ga een bijzondere tocht maken vanuit la bella Italia. Mijn blog bracht me al vaak in Italië. Deze keer reis ik echter voor een wel heel bijzondere tocht af naar de laars. Je hoort het steeds vaker, mensen bij wie het begint te kriebelen. ‘Laat ik eens gaan fietsen,’ denken ze opeens, ‘helemaal naar Italië’. Een paar weken onderweg, waarbij de omgeving steeds mooier en de temperatuur steeds hoger wordt, en je harde werk bekroond wordt op het moment dat je met je fiets bijvoorbeeld op het plein voor de Sint Pieter in Rome staat. Bij mij kroop het bloed ook waar het niet gaan kan.

‘Waarom altijd maar met het vliegtuig of de auto naar Italië? Fietsen is toch veel leuker.’ Meteen hakte ik de knoop door, ik doe het! Maar wel andersom, van het mooie Italië terug fietsen naar het – eerlijk is eerlijk – toch íets minder leuke Nederland. Richting de kou, het dagelijkse leven en het werk en steeds verder weg van Italië, daar moet toch een goede reden voor zijn…’

Aniek Rooderkerken

Tour for life

En die is er! Want ik fiets niet voor mezelf, maar om zoveel mogelijk geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen. Ik neem deel aan de Tour for Life, een fietstocht die heel Europa doorkruist en dat allemaal voor het goede doel. Morgen vertrek ik naar Bardonecchia, een groot wintersportgebied op ongeveer 90 kilometer van Turijn. Daar wacht mijn team ‘Vrijwillig de Berg op’ mij al op (de naam komt voort uit het feit dat meerdere teamleden eerder als vrijwilliger mee geweest zijn om deze fantastische tocht mede te organiseren en te begeleiden). Vanuit Bardonecchia fietsen wij in acht dagen heel Europa door om uiteindelijk te finishen op de top van de Limburgse Cauberg. Onderweg beklimmen we de Alpe d’Huez, de Col de la Madeleine en de Croix de Fer, gemiddeld fietsen we zo’n 160 kilometer per dag. De route voor de eerste dag ziet er als volgt uit:

TFL_route_dag_01

Afzien zal het worden. Maar het vooruitzicht van de aankomst op de Cauberg waar duizenden mensen ons staan op te wachten, sleept ons erdoor. En natuurlijk het binnenhalen van het sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen dat hard nodig is voor de hulp die zij bieden. En onderweg denken we aan de woorden die deelnemer Maarten Ducrot opschreef: ‘Klein advies dat de Kneet me ooit gaf: ‘Men lijdt het meest, door het lijden dat men vreest.’ Dus zo laat mogelijk schakelen, gewoon blijven duwen en zo min mogelijk denken.’ En we houden in gedachten dat iedere slag van onze pedalen geld oplevert waarmee Artsen zonder Grenzen medische noodhulp kan verlenen.

tour-for-life

Kennismaken met ons team kan op de speciale pagina van Tourforlife.nl. Daar is ook te zien dat wij inmiddels € 15.000 hebben opgehaald met ons team. We hopen dit natuurlijk de laatste dagen voor de start, nog iets te verhogen…

Meer lezen:

Laat een bericht achter!