• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Recept voor platbroodpizza met bieten-amandelpesto, courgette en geitenkaas

Recept: platbroodpizza’s uit de pizzaoven!

19 december 2019 door Aniek Rooderkerken

Recept: platbroodpizza’s uit de pizzaoven!

Sinds ik een tafelmodel pizzaoven heb maak ik volop pizza’s. Van pizza amatriciana, margherita, quattro formaggi tot prosciutto. Alleen zelf de perfecte pizzabodem maken, dat blijkt nog best lastig. Vandaag doe ik het anders: ik maak namelijk pizza’s met een bodem van platbrood.

Platbroodpizza’s uit de pizzaoven

Ik kwam een recept tegen op de website van Hellofresh.nl voor platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas. Totaal anders dan de echte pizza uit Napels natuurlijk, maar deze variatie op pizza maakte me wel benieuwd.

Eerst probeerde ik het originele recept uit, met pesto van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano, geitenkaas, courgette en verse tijm die ik in de tuin heb staan.

Ingrediënten voor de platbroodpizza
Ingrediënten voor de platbroodpizza

Als bodem gebruikte ik Libanees platbrood (die kan je in speciaalzaken kopen maar ook gewoon in de supermarkt) en hierop smeerde ik de pesto van gekookte rode biet, een teentje knoflook, een klein handje amandelen, een eetlepel olijfolie en wat Grana Padano vlokken. Wat rode ui, courgette en geitenkaas erbij en de pizza kon de oven in.

De conclusie: overheerlijk! Dankzij het platbrood heb je een knapperige pizzabodem, en de zoete bietenspread smaakt heerlijk bij de geitenkaas en amandelen. Ik had nog 5 platbroodbodems over, dus na deze pizza heb ik nog wat geëxperimenteerd. Favoriet werd de pittige platbroodpizza met dezelfde bietenspread, maar ook met rode puntpaprika, gedroogde chilipepers en rozemarijn. Natuurlijk deel ik het recept met jullie!

Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers

Voor deze platbroodpizza verwarm je de pizzaoven op stand 3 (bij stand 4 wordt de steen te warm en het platbrood té hard). Bij een heteluchtoven verwarm je de oven voor op 200 graden.

Hierna pureer je de gekookte bieten, het teentje knoflook, de olijfolie, peper en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm tot een grove pesto.

Snijd de rode ui in fijne ringen en de rode puntpaprika in smalle reepjes.

Besmeer het platbrood met de bietenpesto. Verdeel vervolgens de rode ui en rode puntpaprika over het platbrood. Strooi er wat gedroogde chillivlokken over (die koop ik altijd op de Campo di Fiori in Rome). Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak nog een paar amandelen grof. Strooi die samen met de overige grana padano over het platbrood en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de platbroodpizza’s 5 minuten in de pizzaoven of 9 – 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers
Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers

Ook lekker met een zoete maar pittige tomatensaus in plaats van de bietensaus. Hiervoor doe je een teen knoflook, een sjalotje, oregano en tijm in een blender, samen met gepelde tomaten uit blik. Pureer alles goed. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de saus op matige temperatuur 15 minuten doorkoken. Dan heb je een heerlijke basissaus voor pizza of platbrood.

Ingrediënten

  • 4 of 5 stuks wit platbrood
  • 2 rode uien
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Een klein handje amandelen
  • 4 gekookte rode bieten (ongeveer 250 gram)
  • 50 gram Grana padano-vlokken

Buon appetito!

Ingrediënten voor de platbroodpizza
Ingrediënten voor de platbroodpizza

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse recepten, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

UNESCO Erfgoed in Italië: Het historische centrum van FlorenceHet mooiste UNESCO Werelderfgoed in Italië #2
Overnachten op een agriturismo in Italië4 tips voor een leuke agrotoeristische vakantie in Italië
De Cappella del Barolo van Soll LeWitt en David TremlettDe Cappella del Barolo: kleurrijke kapel tussen de wijngaarden van Piemonte

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De Veleda voorspelling: Een vrouw in verzet tegen Rome

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over droomverblijven, Prato (het kleine zusje van Florence), zuidoost Sardinië, Rome by night en de lekkerste recepten van de beroemde chef-kok Theo Randall.

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒
Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even een dag op in huis met de nieuwe @desmaakvanitalie . Met lekker leesvoer over Sardinië en Napels, om eens wat te noemen.
Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om pr Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om prosecco. 🥂Want bubbels geven net even een extra feestelijk tintje aan je avond. Met deze prosecco uit de Veneto maak je pas écht indruk.
En voor een tientje is het ook nog eens een koopje ☺️ Waar je ‘m koopt lees je in de blog.
Link in bio!
Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interes Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interessant en gelaagd familieverhaal, ingebed in de hedendaagse geschiedenis, met een ongewone en intrigerende hoofdpersoon. Tegelijkertijd is het een portret van Duitsland en Sicilië gedurende 70 jaar.
Link in bio!
De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de w De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de wereld van Pompeï en Herculaneum’ in het @drentsmuseumassen !

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023