• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Italiaanse kunst
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Hét online reismagazine over Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Kunst & musea
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
Recept voor platbroodpizza met bieten-amandelpesto, courgette en geitenkaas

Recept: platbroodpizza’s uit de pizzaoven!

19 december 2019 door Aniek Rooderkerken

Recept: platbroodpizza’s uit de pizzaoven!

Sinds ik een tafelmodel pizzaoven heb maak ik volop pizza’s. Van pizza amatriciana, margherita, quattro formaggi tot prosciutto. Alleen zelf de perfecte pizzabodem maken, dat blijkt nog best lastig. Vandaag doe ik het anders: ik maak namelijk pizza’s met een bodem van platbrood.

Platbroodpizza’s uit de pizzaoven

Ik kwam een recept tegen op de website van Hellofresh.nl voor platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas. Totaal anders dan de echte pizza uit Napels natuurlijk, maar deze variatie op pizza maakte me wel benieuwd.

Eerst probeerde ik het originele recept uit, met pesto van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano, geitenkaas, courgette en verse tijm die ik in de tuin heb staan.

Ingrediënten voor de platbroodpizza
Ingrediënten voor de platbroodpizza

Als bodem gebruikte ik Libanees platbrood (die kan je in speciaalzaken kopen maar ook gewoon in de supermarkt) en hierop smeerde ik de pesto van gekookte rode biet, een teentje knoflook, een klein handje amandelen, een eetlepel olijfolie en wat Grana Padano vlokken. Wat rode ui, courgette en geitenkaas erbij en de pizza kon de oven in.

De conclusie: overheerlijk! Dankzij het platbrood heb je een knapperige pizzabodem, en de zoete bietenspread smaakt heerlijk bij de geitenkaas en amandelen. Ik had nog 5 platbroodbodems over, dus na deze pizza heb ik nog wat geëxperimenteerd. Favoriet werd de pittige platbroodpizza met dezelfde bietenspread, maar ook met rode puntpaprika, gedroogde chilipepers en rozemarijn. Natuurlijk deel ik het recept met jullie!

Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers

Voor deze platbroodpizza verwarm je de pizzaoven op stand 3 (bij stand 4 wordt de steen te warm en het platbrood té hard). Bij een heteluchtoven verwarm je de oven voor op 200 graden.

Hierna pureer je de gekookte bieten, het teentje knoflook, de olijfolie, peper en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm tot een grove pesto.

Snijd de rode ui in fijne ringen en de rode puntpaprika in smalle reepjes.

Besmeer het platbrood met de bietenpesto. Verdeel vervolgens de rode ui en rode puntpaprika over het platbrood. Strooi er wat gedroogde chillivlokken over (die koop ik altijd op de Campo di Fiori in Rome). Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak nog een paar amandelen grof. Strooi die samen met de overige grana padano over het platbrood en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de platbroodpizza’s 5 minuten in de pizzaoven of 9 – 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers
Platbroodpizza met rode puntpaprika en rode pepers

Ook lekker met een zoete maar pittige tomatensaus in plaats van de bietensaus. Hiervoor doe je een teen knoflook, een sjalotje, oregano en tijm in een blender, samen met gepelde tomaten uit blik. Pureer alles goed. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de saus op matige temperatuur 15 minuten doorkoken. Dan heb je een heerlijke basissaus voor pizza of platbrood.

Ingrediënten

  • 4 of 5 stuks wit platbrood
  • 2 rode uien
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Een klein handje amandelen
  • 4 gekookte rode bieten (ongeveer 250 gram)
  • 50 gram Grana padano-vlokken

Buon appetito!

Ingrediënten voor de platbroodpizza
Ingrediënten voor de platbroodpizza

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse recepten, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

MuseumvanOorlogReview: Claudio Magris “Het museum van oorlog”
Tempio Malatestiano in RiminiRimini, een badplaats vol van cultuur
De mooiste stranden van ItaliëDe mooiste stranden van Italië

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De Veleda voorspelling: Een vrouw in verzet tegen Rome

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Connect

Zoeken

Bestel de nieuwe editie van De Smaak van Italië!

De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië staat vol tips voor de mooiste Bucket List ervaringen in Italië. Pre-order de nieuwe editie!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Privacy Policy & Disclaimer

Meer reisinspiratie

@ItalieUitgelicht

In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het L In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het Limburgs Museum ontdek je deze zomer hoe het was om hier in de Romeinse tijd te leven. Aan de hand van bijzondere historische vondsten word je meegenomen naar het Romeinse leven langs de Rijn en Maas.
Deze mantelspeld van verguld zilver werd bijvoorbeeld gevonden in Zwammerdam, maar is van Germaanse oorsprong. (Afbeelding: Rijksmuseum van Oudheden Leiden)
Lees meer in de blog. Link in bio!
Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe edi Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe editie van De Smaak van Italië lezen. Met een bucketlist voor Italië, paradijselijk Ponza én een item over fietsen in Umbrië.
Wil je het magazine nog bestellen, dan vind je in de sidebar van mijn blog een linkje.
Ps: check hoe kat Cipollini steeds mijn foto’s photobombed 😂
Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik weer het, ik moet nog een paar maanden wachten, maar dromen mag ☺️
Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op e Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op een mooi plekje in mijn eigen Utrecht. Hier is dat in de Pandhof van de Dom, de kloostertuin die ingeklemd ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Ken jij dit plekje?
En voor de oplettende kijker: ja, inmiddels 6 maanden zwanger! 👶
Mijn zomerse jurkje is trouwens van @protestwomen. Met de code italieuitgelicht10 krijg je tot en met 31-10-2022 10% korting op zowel op de nieuwe als oudere collecties! 🌞☀️
Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrik Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrikt door een aardbeving die tal van dorpen en gehuchten met de grond gelijkmaakte. Er waren honderden slachtoffers en er was veel materiële schade. Amatrice was een van de zwaarst getroffen plaatsen. Huizen, zelfs hele straten, werden van de kaart geveegd. Deze gebeurtenis en deze plaats vormen het decor van de nieuwe Italiaanse roman van Franco Faggiani Soms zou ik de wind willen zijn.
Benieuwd? Lees meer via de link in bio!
Herken jij dat gevoel? Dat het altijd lijkt alsof Herken jij dat gevoel? Dat het altijd lijkt alsof het zo lang geleden is dat je in Italië bent geweest?
Deze foto maakte ik nog geen jaar geleden in Acqui Terme, en dit was niet eens de laatste keer dat ik in Italië was. 
Toch lijkt het een eeuwigheid geleden!

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

avontuuropreis.com waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

En ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan zeker de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2022 · Theme by 17th Avenue