Ristorante Boivin in Levico Terme

De Italiaanse meren, wie is er niet ooit geweest? Ik reisde afgelopen jaar ook af naar Noord-Italië om neer te strijken aan de oevers van één van deze meren. Niet het bekende Comomeer of het Gardameer, maar juist het veel kleinere Lago di Levico vlakbij het grote meer van de Valsugana; het Lago di Caldonazzo. We verbleven in het plaatsje Levico Terme, dat beroemd is om zijn thermale baden, en waren hier vooral om te gaan wielrennen. Daar is de omgeving natuurlijk perfect voor; lange beklimmingen, technische afdalingen en uiteraard de Passo dello Stelvio (die op dat moment helaas gesloten was vanwege slechte weersomstandigheden). Maar naar Italië gaan zonder op zoek te gaan naar goede restaurants, dat kan natuurlijk niet! Hierom mijn tip voor een goed restaurant in Levico Terme; Ristorante Boivin!

Levico Terme is buiten het seizoen een rustig, gemoedelijk dorpje. De omgeving is er prachtig, de bevolking vriendelijk en het weer zacht. Zo vroeg in het seizoen waren er dan ook veel ‘late overwinteraars’, waaronder veel Nederlanders. In de regio was er een keur aan restaurants om uit te kiezen en geheel gericht op de overwinteraars zaten hier ook restaurants bij met een Nederlandstalige kaart met vooral standaard gerechten. Leuk, maar liever niet. Wij zochten naar een restaurant met een regionale kaart en vonden deze (dankzij Tripadvisor) uiteindelijk net buiten de belangrijkste straten van het dorp.

Ristorante-Boivin-Levico-Terme

Ik was erg gecharmeerd van de kaart; lokale gerechten met invloeden uit de hele wereld. Nieuwe interpretaties van traditionele gerechten, als het ware.  Maar noem het geen “fusion”, want naar eigen zeggen gaat Boivin niet met trends mee en gaat het vooral om eerlijk eten en goede recepten. Bovenal is Boivin een gezellig en gastvrij restaurant, met vriendelijke service, waar je van heerlijke regionale gerechten en wijnen kan genieten. Naast een kleine menukaart worden er dagelijkse specials aangeboden, een (regionaal)thema menu en een menù degustazione dat het ritme van de seizoenen volgt: “zodra de sneeuw smelt, beginnen we met de kruiden die we plukken in de regio, wilde kruiden zoals paardebloem, de silene, valeriaan; in mei komen ook de eetbare bloemen van een breed scala aan planten de keuken in; in juni bessen en kersen; vanaf de zomer de paddestoelen en de producten van Málaga; in de herfst appel en de kastanjes van Masi Roncegno.”

Tip; probeer het wisselende menù degustazione, dat bestaat uit zeven gerechten met typische producten uit de streek en een selectie van zoete nagerechten zoals de Strudel di mele, Apfelstrudel.

Panorama van het Lago di Levico, foto door Marcello via Flickr

Panorama van het Lago di Levico, foto door Marcello via Flickr

Ristorante Boivin in Levico Terme

Via Garibaldi, 9
38056 Levico Terme (TN)
Tel. +39 0461 701670
info@boivin.it
www.boivin.it

Meer lezen:

Laat een bericht achter!