Home InterviewsEen b&b in Italië Stefano over Turijn, Italiaanse zaken en BnB Promotions

Stefano over Turijn, Italiaanse zaken en BnB Promotions

door Aniek Rooderkerken
BnB Promotions

Stefano Oosthof van BnB Promotions

Wat is er mooier dan van je liefde voor Italië je baan te maken? Dan vond ook Stefano en via zijn bedrijf BnB Promotions biedt hij marketing ondersteuning aan Nederlandse vakantieaccommodaties in Europa. Hij vertelt er in dit interview alles over…. en deelt een paar hele mooie plekken in Italië met ons!

Stefano Oosthof

Stefano Oosthof

Stefano, vertel eens iets over jezelf en BnB Promotions

Mijn naam is Stefano, een locatie-onafhankelijke NL business consultant en marketing professional. Op het moment woon en werk ik vanuit Berlijn en richt ik mij via BnB Promotions op het bieden van marketing ondersteuning aan Nederlandse vakantieaccommodaties in Europa. Ik zorg ervoor dat de accommodaties waar we mee samenwerken zo aantrekkelijk en opvallend mogelijk in de digitale schijnwerpers worden gezet. Om er zo voor te zorgen dat er meer boekingen worden gegenereerd. Inmiddels bestaat BnB Promotions zo’n drie jaar en hebben we klanten in Italië, Frankrijk en Spanje.

Waarom koos je in eerste instantie voor Italië? Heb je een speciale band met dit land?

Ik ben eigenlijk al vanaf het moment dat ik kind was verliefd op Italië; het eten, de cultuur, de stijl en de natuur…. prachtig. Dus het is geen bewuste keuze, maar een gevoel. Met mijn verhuizen naar Turijn, wat jaren geleden, leek het mij leuk om mijn marketing ervaring te vertalen naar vakantieaccommodaties in Italië. Toen ik erachter kwam dat er in dat opzicht veel Nederlandse eigenaren in Italië zaten, was de cirkel voor mij eigenlijk rond. Nu is er een groot verschil tussen op vakantie gaan in Italië en er daadwerkelijk leven, en heb ik het er niet bijster lang volgehouden qua wonen in Turijn.

Het prachtige Piazza San Carlo in Turijn

Het prachtige Piazza San Carlo in Turijn

Waarom juist samenwerken met b&b’s?

Ik heb een passie voor reizen, ontdekken en cultuur en wilde daarvan graag mijn werk maken. Bij toeval kwam ik er tijdens een bezoek in Umbria achter dat er vanuit vakantieaccommodaties de behoefte was om meer te leren over het online promoten van de accommodatie. Toen ik in Turijn aan het nadenken was over hoe ik mijn dagelijkse pasta kon betalen, besloot ik van die behoefte mijn missie te maken… in de vorm van BnB Promotions.

Waarmee ondersteun je b&b’s?

De voornaamste focus is het verbeteren van de online presentatie, waarbij de nadruk ligt op het aantrekkelijker maken van de website, het leren werken met social media, het registreren van de accommodatie binnen booking portalen en het vergroten van de vindbaarheid op het internet. Eigenlijk is het onze missie ervoor te zorgen dat we met de juiste (online) middelen meer boekingen genereren. Er is tegenwoordig zoveel aanbod op de markt en het is meer dan ooit belangrijker te investeren in het effectief promoten van de accommodatie… om daarmee de concurrentie voor te blijven.

Ook buiten Turijn is het prachtig

Ook buiten Turijn is het prachtig

Merk je veel culturele verschillen op tussen Italië en Nederland?

Oh zeker! In het begin bood ik mijn diensten ook aan op de Italiaanse markt. Dit leek me vrij logisch, maar het ondernemend denken en snel handelen is vrij lastig binnen de Italiaanse cultuur. Al snel schakelde ik over naar Nederlanders in het buitenland, dat communiceert en werkt gewoon een stuk prettiger. Nederlanders hebben een meer ‘internationale’ instelling en zijn ook bereid daarin te investeren.

Anekdote: toen ik eens met een Italiaanse b&b klant-in-spe in een cafe in Turijn af sprak, wilde ze me ineens de betaling in contact onder de tafel toespelen. Ik wilde haar gewoon een factuur toesturen, maar daar was zij niet van. Ze ging naast me zitten, opende haar handtas en pakt er stiekem een hand geld uit, ha ha. En dat terwijl we nog niets concreets hadden besproken! Het was een erg aparte situatie, waarvan ik niet zo goed wist wat ik ermee moest.

Lucca verstopt zich voor de zon in Turijn

Lucca verstopt zich voor de zon in Turijn

Naar welk gebied of stad in Italië reis je zelf graag?

Ik heb inmiddels flink wat uithoeken van Italië verkend, waarbij mijn hart ligt in het noorden… en dan met name Turijn. Dat is zo’n prachtige stad, nog niet overlopen door het toerisme. Deze regio heeft zoveel te bieden en is ook nog enigszins modern. Daarbij is Turijn de chocolade hoofdstad van Italië, is het ijs op een stokje er uitgevonden en zijn ze de meester van de slowfood beweging. Ik hoef je dan ook niet te vertellen dat je in die stad kunt genieten van zoveel heerlijk ijs en ander eten.

Uitzicht over Turijn tijdens het hardlopen

Uitzicht over Turijn tijdens het hardlopen

Je hebt een tijd in Turijn gewoond, wat maakt deze stad zo bijzonder?

Ha ha, dat heb ik zojuist eigenlijk al verklapt. Het is gewoon een erg prachtige en statige stad, met zowel Franse als Italiaanse invloeden. De stad heeft in alle vormen en maten zoveel te bieden. De mensen zijn er erg vriendelijk en ontspannen, er zijn zo’n twintig musea, er is een overvloed aan kwaliteitsrestaurants en barretjes en het dagelijkse uitzicht op de Alpen is werkelijk betoverend. Daarbij ligt Turijn ook nog erg fijn in Europa; je kan met de auto zo naar Frankrijk, Zwitserland of Duitsland rijden. Ook voor de voetballiefhebber is Turijn een plek om te zijn, als thuisbasis voor de geweldenaren van Juventus.

In Turijn tijdens een wedstrijd van Juventus

In Turijn tijdens een wedstrijd van Juventus

Heb je tips of (nog) onbekende bestemmingen voor lezers van Italië Uitgelicht?

Niet direct, ik wil die vraag liever andersom stellen… aangezien ik al zoveel in Italië heb gezien. Hoewel, Genua. Veel mensen ontwijken deze stad vanwege het industriële imago. Dat is echt zonde, want de stad is zo de moeite waard. Zeker als je je in Napels op je plek voelt, daar heeft Genua namelijk wat van weg. Dus ga je naar Turijn, combineer dit dan zeker met een bezoek aan Genua.

Het mooie Brusagio

Het mooie Brusagio

Zijn er b&b’s die het echt verdienen hier nog een keer genoemd te worden?

Lastige vraag, in dat geval kies ik dan voor de accommodaties waar ik het leukst mee samen heb gewerkt – en die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn; Casa Speri in Toscane, Brusagio en Casa Joop in Piemonte. Ieder met een geheel eigen karakter. Google en je vindt ze (om daarmee gelijk maar even de online vindbaarheid te testen).

Bedankt voor het interview Stefano! Wil jij meer weten over Stefano? Of heb je zelf een B&B en wil je met hem samenwerken? Kijk dan op www.bnb-promotions.com.

Meer lezen:

6 comments

stefano oosthof 16 februari 2018 - 11:16

Hi Aniek! Het is een leuk artikel geworden, dank je wel voor dit stukje aandacht.

Groeten,

Stefano

Reply
Lotte 19 februari 2018 - 13:45

Mij lijkt een verhuis naar een ander land echt niet evident maar aan Stefano zijn enthousiasme te horen, is het een hele goede beslissing geweest! Fijne job doet hij: ik boek nagenoeg alles online dus als ik een B&B tegenkom met een slechte of onhandige website, dan kan die redelijk snel van mijn lijstje geschrapt worden. 🙂

Reply
Ann 19 februari 2018 - 23:37

Ja, die Italianen: erg mooi land maar nog veel corruptie. En de administratie is een ramp. Maar heerlijk om op vakantie te gaan natuurlijk!

Reply
Martin 23 februari 2018 - 15:49

Leuk stuk! Verliefd op het eten…ja dat snap ik wel!! Dat zou eigenlijk al voldoende reden moeten zijn om wat vaker naar Italie te gaan…nu alleen nog in Milaan en Rome geweest…

Reply
Diana 24 februari 2018 - 09:30

Italië…echt sinds ik maar een beetje van het land heb mogen proeven met ik verliefd. Het eten 😉 ja vooral het eten. Pizza en ijs. Oei ik ben daar een beetje mee verpest geraakt. Maar goed het is niet alleen eten maar ook het landschap is geweldig. Ik wil heel graag meer ontdekken van Italië, er is zoveel moois. Milaan kan ik al afstrepen haha.

Reply
Casa Tartufo, in het heuvellandschap van Le Marche - Italië Uitgelicht 2 juni 2018 - 06:03

[…] Casa Tartufo trekt veel bezoekers die vaak terugkeren. “Inmiddels zo’n 30 procent. Wij zitten hier nu 11 jaar en merken dat vooral mond tot mond reclame een geweldig manier van naamsbekendheid is. Bij de website krijgen we hierbij hulp van Stefano Oosthof.” […]

Reply

Laat een bericht achter!