Top 10 Italiaanse musea volgens TripAdvisor

Sandro Botticelli, De geboorte van Venus, Uffizi Florence
Sandro Botticelli, De geboorte van Venus, Uffizi Florence

Als je naar Italië gaat ben je het aan de rijke geschiedenis van het land bijna verplicht om een aantal musea te bezoeken. Maar welke musea móet je nu echt bezocht hebben? TripAdvisor maakte de jaarlijkse Travelers’ Choice Awards bekend en nam hierin ook een lijst op met de beste musea in Italië. Met behulp van een algoritme dat rekening houdt met de beoordelingen die in de afgelopen 12 maanden zijn geplaatst, is de lijst met hoogst gewaardeerde musea bepaald. Interessant is dat naast beroemde musea als de Uffizi in Florence en de Vaticaanse Musea in Rome, ook minder bekende musea de lijst hebben gehaald.

Mooiste musea van Italië

De Galleria degli Uffizi in Florence blijft favoriet bij veel reizigers en heeft dan ook de eerste plaats behaald. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie met wereldberoemde meesterwerken als de Geboorte van Venus en de Primavera van Botticelli. Een verrassende tweede plaats werd behaald door Museo Egizio di Torino. Het onlangs gerenoveerde Egyptisch Museum van Turijn heeft meer dan 30.000 voorwerpen tentoongesteld uit de Egyptische oudheid. Op drie staat de Galleria dell’Accademia, ook in Florence. Het museum is de thuisbasis van de David van Michelangelo, evenals andere sculpturen van Michelangelo en een verzameling van de Florentijnse schilderijen uit de 15e en 16e eeuw.

De Sixtijnse Kapel in Rome
De Sixtijnse Kapel in Rome

De top 10 herbergt hiernaast drie musea in Rome. De Vaticaanse Musea, thuisbasis van de Sixtijnse Kapel, de Galleria Borghese, een van de grootste kunstcollecties van Rome met schilderijen en sculpturen van grote Italiaanse kunstenaars, en het Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo.

Venetië haalde de lijst met de Peggy Guggenheim Collection, een museum voor moderne kunst aan het Canal Grande in het Dorsoduro sestiere van Venetië. De collectie omvat werken van vooraanstaande Italiaanse futuristen en Amerikaanse modernisten.

Grote verrassing van de lijst zijn de drie minder bekende musea. Het Museo Nazionale del Cinema en het Museo Nazionale dell’Automobile in Turijn, en Italië’s nieuwste wetenschapsmuseum MuSe – Museo delle Scienze in Trento.

Top Tien Italiaanse musea volgens TripAdvisor

  1. Galleria degli Uffizi, Florence
  2. Museo Egizio di Torino, Turijn
  3. Galleria dell’Accademia, Florence
  4. Vaticaanse Musea, Vaticaanstad
  5. Galleria Borghese, Rome
  6. Museo Nazionale del Cinema, Turijn
  7. Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo, Rome
  8. Peggy Guggenheim Collection, Venetië
  9. Museo Nazionale dell’Automobile, Turijn
  10. MuSe – Museo delle Scienze, Trento
More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *