Venetiaans vuur: intriges, moord en liefde in het 16de-eeuwse Venetië

Tijdens mijn laatste reis naar Puglia zat er geen boek over Zuid-Italië in mijn handbagage, maar een spannend boek over Venetië.  In de historische thriller Venetiaans vuur kan je het zestiende-eeuwse Venetië bijna horen, ruiken en voelen. Het boek heb ik in een ruk uitgelezen. Zonder teveel te verklappen, hierbij een klein voorproefje op het verhaal.

Intriges, moord en liefde in het 16de-eeuwse Venetië

Het succes lijkt Roberto Zenier, bevelhebber van de Venetiaanse vloot, aan te komen waaien. Op een mooie dag in 1537 ontmoet hij de twee vrouwen die een grote rol in zijn leven gaan spelen: Bettina, een levenslustig hoertje met ambitie, en de bescheiden, adellijke Portia, aan wie hij zijn hart verliest.

De vader van Portia betrekt hem bij een geheim, winstgevend project dat te maken heeft met de recente ontdekking van Amerika. Hij belandt ermee in een web van gewelddadige intriges, maar kan de stad ontvluchten wanneer hij het bevel krijgt om het Griekse havenstadje Paxos voor Venetië te heroveren op de Turken.

Al die tijd houdt het weerzien met Portia hem op de been, maar terug in Venetië wacht hem een onaangename verrassing. Een persoonlijke opdracht van de doge leidt tot een bloedstollende ontknoping.

Venetiaans vuur

Venetiaans vuur  is een indrukwekkende historische thriller waarin je je vanaf de eerste bladzijden in het zestiende-eeuwse Venetië waant. Tegen een achtergrond van moorden en aanslagen, een vreselijke belegering, internationale politieke intriges en ontluikende liefde, raakt Roberto betrokken bij een geheim plan om een Venetiaanse expeditie naar Amerika te zenden. Ondertussen vinden in Venetië moorden op jonge edelen plaats en doge Gritti zelf geeft Roberto de opdracht uit te zoeken wat er aan de hand.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Venetië, in een bijzondere tijd. De handel, kunst en muziek floreerden, nieuwe gebieden werden ontdekt en dankzij de handel was de Noord-Italiaanse stad rijk. De macht van de Republiek Venetië, de verschillen tussen rijk en arm en misschien al wel het latere verval van de stad Venetië schemeren door iedere pagina heen. De auteur weet met de beschrijvingen van het Arsenaal, waar de schepen werden gebouwd, het Dogenpaleis en het Canal Grande het historische Venetië tot leven te laten komen.

Venetiaans vuur | Sybren Kalkman| ISBN 9789462970397 | € 22,50 | Uitgeverij de Kring

Venetiaans vuur bestel je hier bij bol.com.

Venetiaans vuur, Sybren Kalkman

Venetiaans vuur, Sybren Kalkman

Meer lezen:

Laat een bericht achter!