Wauw! I’m attending Travel Blogger Destination (TBD Italy) in Rimini

TBDItaly Rimini Blogger Event
TBDItaly Rimini Blogger Event

Rimini! De statige badplaats aan de Adriatische Zee die dankzij het levendige uitgaansleven een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Maar ook de stad met een lange geschiedenis; Rimini werd in 268 v.Chr. door de Romeinen gesticht als de colonia Ariminum. En hebben we het over cultuur, denk dan ook aan de vele monumenten in de stad; de vijftiende eeuwse Tempio Malatestiano, de Boog van Augustus, de Ponte di Tiberio, het Amfitheater uit de tweede eeuw… Vreemd eigenlijk dat ik nog nooit een bezoek aan Rimini heb gebracht.

Maar hier komt verandering in. Over een aantal weken reis ik namelijk af naar de regio Emilia-Romagna om hier deel te nemen aan TBD Italy; Travel Blogger Destination Italy. Een conferentie met tal van lezingen, seminars, workshops, speeddates en andere activiteiten. Reisorganisaties, verkeersbureaus en professionele reisbloggers krijgen de mogelijkheid met elkaar kennis te maken en samenwerkingen aan te gaan.

Ook reisbloggers? Ja! In de reissector worden reisbloggers steeds serieuzer genomen. Niet alleen om het grote bereik dat sommige blogs hebben, maar ook om de rol die blogs spelen in de online marketing en communicatie. Een goede reisblog is meer dan enkel documentatie van bezochte bestemmingen, meer dan een waarbenjij.nu voor het thuisfront. Een goede blog  maakt zijn lezers enthousiast om nieuwe bestemmingen te bezoeken, weet ook de onbekende (geschiedkundige, culturele, gastronomische, hippe et cetera) bezienswaardigheden te benoemen en de verborgen pareltjes te vangen. Maar reisblogs weten ook de juiste doelgroep te bereiken en met deze online conversaties te starten en te beïnvloeden. Hiernaast kunnen blogs de bewustwording verhogen, van de toeristische sector in het algemeen en de bestemmingen individueel.

Niet vreemd dus, dat TBD Italy 2014 “The blogger invasion” als thema heeft!

Salvataggio Rimini Strand Foto  door Giacomo Carena via Flickr
Salvataggio op het strand van Rimini, Foto door Giacomo Carena via Flickr

Deelemen aan TBD Italy, ik kijk er erg naar uit! Niet alleen vanwege de mooie zakelijke kansen die mijn deelname zal bieden, maar ook om andere cultuur- en reisbloggers te ontmoeten, meer te leren over bloggen en over de reisindustrie. En om weer een nieuwe regio van Italië te ontdekken! Want ik bezoek niet alleen Rimini; als een van de geselecteerde ‘top bloggers’ op het gebied van reizen, gastronomie en cultuur neem ik hiernaast ook deel aan een blogtour naar Le Marche, zodat ik ook deze regio kan promoten.

See you in Rimini!

TBDItaly_Rimini_Blogger_Event_Culture

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *