Home Kunst & CultuurBoekentips Win jij de reisgids Wandelen in Bologna?

Win jij de reisgids Wandelen in Bologna?

door Aniek Rooderkerken
Merel presenteert haar reisgids Wandelen in Bologna

Win jij de reisgids Wandelen in Bologna?

Merel Diemont schrijft niet alleen op de blog The Best of Bologna (en natuurlijk gastblogs op Italië Uitgelicht), ze schreef ook de reisgids Wandelen in Bologna. En het mooie nieuws is: Merel geeft aan drie lezers de reisgids Wandelen in Bologna weg!

Wandelen in Bologna

La Rossa, la Grassa en la Dotta, dát is Bologna. De bijnaam La Rossa, de rode, dankt de stad natuurlijk aan de rode gebouwen en daken. La Grassa, de dikke, verwijst naar de rijke keuken met misschien wel de lekkerste pasta’s van Italië. En de derde bijnaam is la Dotta, de geleerde. In Bologna werd in de 11de eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht. Nog steeds is Bologna een bruisende studentenstad.

En dat Bologna een heerlijke stad is, vindt ook Merel. Ze woonde een jaar in Bologna en wandelde dag in dag uit door de stad. Ze ging op zoek naar de beste koffie-adresjes, bewonderde de gevels van de mooiste panden en ontdekte onbekende steegjes. Hierdoor wist ze vier bijzondere wandelroutes samen te stellen die ze bundelde in een reisgids.

De reisgids

Wandelen in Bologna is de eerste Nederlandse reisgids over Bologna. In de gids lees je over de mooiste wandelingen in Bologna. Merel stippelde vier wandelingen uit rond de thema’s: De geheimen van het historisch centrum, een reis door de geschiedenis van de universiteit, de gouden tijden van het water & de heuvels van Bologna. En is wandelen niet de ideale manier om een stad te leren kennen?

Reis jij binnenkort ook af naar Bologna of staat de stad nog hoog op je wensenlijst? Dan heb je geluk! Merel maakt namelijk drie lezers van Italië Uitgelicht blij met een reisgids. Om mee te doen stuur je vóór 20 december een e-mail aan info@italieuitgelicht.nl met je adresgegevens. Na 20 december nemen wij per mail contact op met de winnaars.

Meer weten over Bologna? Neem dan een kijkje op  thebestofbologna.com.

Wandelen in Bologna | Merel Diemont | Uitgeverij Odyssee Reisgidsen | € 20,00 | ISBN 9789461230430 | Bestel Wandelen in Bologna via bol.com

De reisgids Wandelen in Bologna
De reisgids Wandelen in Bologna

Meer lezen:

1 comment

Paul Stevens 13 december 2018 - 20:55

Ik was al eens in Bologna. Een paar dagen. Een heerlijke stedelijke stad met veel galerijen, leuke restaurants en toch veel groen.

Reply

Laat een bericht achter!