Italië aanbevelingen - reistips, reisplannen en accommodaties

De beste Italië aanbevelingen van Italië Uitgelicht! Hier lees je over onze persoonlijke aanbevelingen, reistips, reisplannen en accommodaties om jouw reis naar Italië nog mooier te maken! Zo kan je heerlijk ideeën opdoen voor je volgende vakantie. 

Bijzonder overnachten in Italië

Een reis naar Italië is pas echt compleet met een mooie en sfeervolle accommodatie. Wij verzamelden de fijnste en meest unieke hotels, bed & breakfasts, agriturismi, masserie, appartementen en villa’s in Italië. Allemaal uniek en zonder uitzondering overnachtingen om bij weg te dromen! Overnachten in Italië, dit zijn onze aanbevelingen:

Booking.com – Een hotel in een prachtig gerestaureerd palazzo, een overnachting in een trullo, verblijf bij een masseria waar je heerlijk kan ontspannen in de schaduw onder een eeuwenoude olijfboom. Bij booking.com zijn ontzettend veel Italiaanse accommodaties aangesloten, dus je vindt er altijd iets leuks.

Airbnb – Airbnb is de beste manier om voor elk reisbudget unieke, lokale accommodaties te huren. Deze zijn vaak persoonlijker dan een hotel en ook voor een kleiner budget vind je de mooiste Airbnb van Italië. Krijg van Italië Uitgelicht €35 korting op je eerste reis van €65 of meer!

Villa’s in Italië – Meer ruimte nodig dan een hotelkamer? Dan kan je kiezen voor luxe vakantievilla’s in bijvoorbeeld Toscane en Umbrie.

Kamperen in Italië – Liever kamperen? Dat kan ook, bijvoorbeeld aan de rand van Florence op Internazionale Firenze Camping Village of dichtbij Bologna Centro Turistico Citta’ di Bologna.

Auto huren in Italië

Wil je Italië verkennen en echt je eigen plan trekken, dan kan je het best een auto huren. Dat kan in alle steden en bij luchthavens. Wil je een betrouwbare en voordelige auto auto huren in Italië dan kan dat via Alamo.nl (klik op de vorige link) of je kan een Auto huren Italië via Sunnycars. Zo kan je op een ultieme manier Italië ontdekken en ontdek je de mooiste plekjes van Italië, hoe afgelegen ze ook zijn.

Tip! Bij Sunny Cars betaal je geen eigen risico.
Tip! Twijfel je waar je een auto wil huren? Via Holidaycars.com(klik hier) kan je heel eenvoudig de prijzen van bijna alle verhuurbedrijven vergelijken.

Eerst met de eigen auto naar Schiphol? Via deze site vind je meer informatie over parkeren bij Schiphol.

Vliegen naar Italië

Er zijn verschillende maatschappijen die vluchten naar Italië aanbieden, zoals KLM, Transavia, maar ook Quatar Airways vliegt onder anderen op Rome en Venetië.

Er zijn verschillende websites waarop je kan zoeken naar vliegtickets. Via Schipholtickets.nl zoek je het goedkoopste vliegticket vanaf Schiphol naar Rome of een andere stad in Italië.  Maar ook via Vliegwinkel.nl of Vliegtickets.nl zoek je naar de goedkoopste vliegtickets.

Bijzondere reizen naar Italië

Bijzondere reizen naar Italië zijn er volop! We zetten een aantal aanbieders voor je op een rij:

Ontspannen, varen en meerdere plaatsen ontdekken? Via Cruisetravel.nl maak je een Princess Cruises Middellandse Zee over de Middellandse Zee.

Bij Djoser.nl vind je rondreizen door Italië, in kleine groepen met veel aandacht voor cultuur en natuur, maar ook fiets en wandelvakanties. Tip! Je kan hier gratis een brochure aanvragen (Reizen) voor de Djoser Groepsreizen.

Golfreizen.nu biedt golfvakantie in Italië aan.

Zon en ontspanning vind je bij Vakantieinsardinië.nl: van Vakantiewoningen met zwembad tot aan Wellness in Sardinië.

Op Travelbird.nl vind je tal van Italiëreizen, van culinaire reizen tot een Fly&Drivein Italië.

Wintersport in Italië

Val Gardena, Livigno, Val di Fassa of de Dolomieten. Voor wie houdt van wintersport in Italië is er keuze te over.

Bij SNP Winterreizen boek je geheel verzorgde wintersportreizen: hier sta je overdag op sneeuwschoenen of raas je op ski’s door de mooiste sneeuwlandschappen. Je komt op plekken die bijzonder zijn; waar rust, ongereptheid en ruimte overheersen.

Op Chalet.nl vind je Chalet wintersportaccommodaties en ook via Sunweb kan je richting de sneeuw in Italië: ze bieden verschillende Wintersport Italië reizen.

Outdoor en actief in Italië

Er is geen betere manier om de schoonheid van een land te ervaren dan wandelend of op de fiets. Je benen brengen je naar de mooiste plaatsen en je ziet dingen waar je aan voorbij zou gaan als je gemotoriseerd zou reizen. Je beleeft een land daardoor veel intenser. Met Djoser Wandel en Fiets reis je door prachtige natuurgebieden en afgelegen dorpjes, en ervaar je de cultuur van een land van zeer dichtbij. De Djoser fietsreis – Italie brengt je van de mooie kustlijn tot aan pittige klimmen in de bergen.

In Italië kun je met Djoser een wandelreis Cinque Terre maken, een wandelreis Amalfikust en wandelen op het eiland Sicilië. Geniet van de leuke dorpjes of van de prachtige kustwandelpaden. Tip! Je kan hier gratis een brochure aanvragen (Reizen) voor actieve fiets- en wandelreizen.

SNP Wandelvakanties heeft een gevarieerde aanbod , van lichte hotelwandelreizen tot pittige trekkings.  Bijzonder zijn de SNP Wijnwandelreizen. Tijdens de wijnwandelreizen ervaar je de heerlijke combinatie van ontspannen wandelen, het proeven van wijnen, bezoeken van wijnkelders en ‘s avonds lekker eten in een comfortabel hotel.

Liever op twee wielen? SNP Fietsvakanties heeft fietsvakanties voor iedereen, op alle niveaus, maar ook uitdagende Mountainbike vakanties naar bijvoorbeeld de Dolomieten.