Over Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht is hét online reismagazine over Italië. Ontstaan uit de liefde voor Italië worden op deze website de mooiste reistips, over steden en regio’s, kunst en cultuur, met jou gedeeld. Italië Uitgelicht werd in 2011 opgericht door Aniek Rooderkerken en heeft zo nu en dan gastartikelen van andere Italië-liefhebbers!

Aniek Rooderkerken, Oprichter en hoofdredacteur

Aniek Rooderkerken is oprichter van zowel Italië Uitgelicht als travelwriter.nl. Ze studeerde cum laude af aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich specialiseerde in de kunst en cultuur van de Italiaanse Renaissance. Tijdens een stage aan de Uffizi in Florence inspireerde deze stad haar om te schrijven over Italië.

Aniek hield tekeningen van Da Vinci in haar handen in Florence, kroop in de piramide van Rome, at rauwe zee-egel in Bari en studeerde Italiaans in een klas vol priesters in Perugia. Wat wordt het volgende Italiaanse avontuur? Als reisreporter, kunsthistorica en Italië-kenner schrijft ze voor verschillende media over bestemmingen binnen en buiten Italië en verzorgt ze regelmatig lezingen over kunstgeschiedenis, Italiaanse literatuur én cultuur. Lees de blogs van Aniek.

Calabrië, de kust van de goden
Aniek Rooderkerken

Lotje Lomme, Redacteur oudheid

Lotje Lomme studeerde cultuurgeschiedenis in Bologna maar raakte zo gefascineerd door de lessen oudheid dat ze zich aan de Universiteit Utrecht specialiseerde in Antieke Cultuur. Tevens studeerde ze Italiaans. Lotje schrijft graag over de oudheid. De oudheid is een periode vol chaos en pure schoonheid, ongerept. Ze houdt van de romantiek van ruïnes, van de fragmentarisch overgeleverde teksten, de betoverende mythologie, de gestucte fresco’s waar stukken uit verloren zijn gegaan in de loop van de tijd. Deze periode is zo interessant omdat je aan het begin staat. Het begin van een stad, het wegennet, een staat, een bureaucratie, een godsdienst. Lotje werd geraakt door het begin van de geschiedenis en deze kent voor haar nog steeds geen einde!  Lees de blogs van Lotje en neem een kijkje op italiaansinschoonhoven.nl.

Lotje-Lomme
Lotje Lomme