Home Italië Kijken! De mooiste Italiaanse tv-series en Netflix series

Kijken! De mooiste Italiaanse tv-series en Netflix series

door Aniek Rooderkerken
Kijken! De mooiste Italiaanse tv-series en Netflix series

De mooiste Italiaanse tv-series en Netflix series

Italië Uitgelicht ging op zoek naar de mooiste Italiaanse tv-series en Italiaanse Netflix series. Van Commissario Montalbano tot de meest recente Netflixseries. Voor welke serie blijf jij thuis?

The Young Pope

The Young Pope is geregisseerd door Paolo Sorrentino. Je ziet hoe Lenny Belardo (gespeeld door Jude Law) aantreedt als paus Pius XIII. Hij presenteert zich als conservatief maar gaat binnen de muren van het Vaticaan onorthodox te werk. The Young Pope gaat over macht, narcisme en breken met alle regels.

Suburra: La Serie

Was jij onder de indruk van Gomorra? Dan moet je de spannende Italiaanse misdaadserie Suburra ook kijken. In plaats van Napels speelt deze Netflixserie zich af in Ostia, een kuststadje bij Rome. De badplaats verandert in een gokparadijs en wordt het strijdtoneel van dodelijk gevechten tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en de maffia. Netflix kan je bekijken met Digitale tv van KPN.

Baby

Na Suburra komt er nu ook een tweede Italiaanse Netflix Original serie: Baby. De serie vertelt het verhaal van verschillende tieners op een middelbare school, die zich willen afzetten tegen de gevestigde orde. Het verhaal is losjes gebaseerd op gebeurtenissen in 2013, toen tieners actief waren in de prostitutie om aan meer geld voor luxe spullen te komen.

Chef’s Table

Deze Netflixserie  gaat over eten en verschillende culturen. Iedere aflevering staat een andere chef centraal. Je krijgt in Chef’s Table een inkijkje in de keukens van Los Angeles tot Buenos Aires en Melbourne… maar uiteraard ook in Italië!

Romanzo Criminale

De spannende serie Romanzo Criminale is geregisseerd door Giancarlo De Cataldo. Crimineel il Libano heeft één droom: hij wil de onderwereld van Rome domineren. We volgen hem van de jaren ’70 tot de jaren ’90 en komen zo langs de duistere geschiedenis van Italië: terrorisme, ontvoeringen en corruptie.

Via Genua

In Via Genua neemt Ilja Leonard Pfeijffer je mee naar de straten van de Italiaanse havenstad Genua. Hier gaat hij op zoek naar verhalen over migratie, over dromen, realiteit en teleurstelling. Pfeijffer laat hiermee zien hoe Italië door de migratie op politiek, sociaal en economisch vlak verandert.

Il giovane Montalbano

Wie kent niet de Italiaanse serie Il commissario Montalbano? Het is een van de meest bekeken televisieprogramma’s van Italië en is gebaseerd op de boeken van Andrea Cammilleri. Luca Zingaretti speelt in de serie de slimme maar onconventionele Italiaanse detective Montalbano. In de serie Il giovane Montalbano zie je hoe Salvo Montalbano uitgegroeid is tot de bekende commissaris.

Gomorra

Als laatste maar zeker niet als minste de Italiaanse misdaadserie Gomorra, gebaseerd op het boek Gomorra door Roberto Saviano. De serie laat zien hoe het misdaadnetwerk Camorra invloed uitoefent in de voorsteden van Napels, met name Secondigliano en Scampia. Illegale bouw, drugs en het verwijderen van giftig afval is aan de orde van de dag. De serie vertelt het verhaal van de relaties tussen gangsters, drugsdealers en gewone burgers.

Wat is jouw favoriete tv-serie?

Meer lezen:

4 comments

sanne 25 januari 2018 - 19:35

Fijne verzameling! Ik ken er een paar, Chef’s table (leuk!!) en the young pope met Jude Law, altijd goed. 🙂

Reply
Adrie 8 juli 2018 - 10:05

Ik zit met smart te wachten op het 3e seizoen van Gomorra en het 2e seizoen van Suburra èn op 2 nieuwe afleveringen van Montalbano. Ook vanaf seizoen 5 van Squadra Antimafia.

Reply
jean de la casa 12 februari 2019 - 10:25

Gomorra wat een sublieme serie, en een groots acteertalent!
Deze serie is een must!
Ook verslavend ik heb in recordtijd alle afleveringen gezien!
een hele dikke vette 10!

Reply
stefan 21 oktober 2020 - 12:57

we zitten te wachten op de allerbeste serie Squadra antimaffia Palermo de beste Italiaanse serie ooit gemaakt beter als romanza criminele harder dan Gomorra

Reply

Laat een bericht achter!