Home Italië in Nederland Kijktip: Gli anni più belli (+ winactie!)

Kijktip: Gli anni più belli (+ winactie!)

door Aniek Rooderkerken
Gli anni più belli

Kijktip: Gli anni più belli (+ winactie!)

Vanaf 6 augustus draait ‘ie in de bioscoop: Gli anni più belli. Een film over het leven van drie vrienden en één vrouw. Én over de wereldgeschiedenis van de afgelopen decennia, van de val van de Berlijnse Muur tot 9/11. De film is in Italië inmiddels uitgegroeid tot een grote bioscoophit en is nu ook in Nederland te zien.

Een Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven
Kijktip: Gli anni più belli

Over de film

Gli anni più belli (“de mooiste jaren”) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. 

Giulio (Pierfrancesco Favino, bekend van Il Traditore), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren ’80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.

Kijktip: Gli anni più belli
Kijktip: Gli anni più belli
Kijktip: Gli anni più belli

Win een Italiaans DVD-pakket!

Wij mogen namens Filmdistributeur Cinéart drie lezers van Italië Uitgelicht blij maken met een mooi Italiaans dvd-pakket. Niet met Gli anni più belli (die kun je nu natuurlijk beter in de bioscoop kijken) maar wel met twee andere films. Welke films dit pakket bevat, blijft een verrassing! Om deel te nemen aan deze winactie stuur je een mailtje naar info@italieuitgelicht.nl met als onderwerp ‘Winactie Gli anni più belli’. Je kunt deelnemen tot en met zondag 16 augustus 2020. De winnaars krijgen per mail bericht.

Bekijk de trailer

En kijk voor meer informatie over de film op de website van Cinéart.

Kijktip: Gli anni più belli
Kijktip: Gli anni più belli
Vanaf 6 augustus in de bioscoop

Disclaimer: dit artikel ontstond in samenwerking met Cinéart

Meer lezen:

Laat een bericht achter!