Home Kunst & CultuurBoekentips Tussen twee werelden van Franco Faggiani

Tussen twee werelden van Franco Faggiani

door Aniek Rooderkerken
Tussen twee werelden van Franco Faggiani

Tussen twee werelden van Franco Faggiani

Dat de bergen een belangrijk element zijn in het boek Tussen twee werelden van Franco Faggiani is meteen duidelijk. Om de een of andere reden lees ik graag over de bergen. Zoals De acht Bergen van Paolo Cognetti, waar ik pas nog over schreef. De weidsheid van de bergen, de rust, de rauwe natuur. De bergen roepen!

Een leven in de bergen

En nu is daar ook de roman Tussen twee werelden van Franco Faggiani. De vijftigjarige Leo worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan ontmoet hij Martino: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde.

Leo besluit de zorg voor Martino op zich te nemen. Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze samen van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontse Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.

En zo zit ik een middag opgekruld op de bank. Lezend over – en wegdromend bij – de Italiaanse bergen.

Franco Faggiani

Franco Faggiani woont in Milaan en is al jaren journalist. Hij schreef eerder sportboeken, biografieën en essays en wisselt zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen.

Franco Faggiani | | Tussen twee werelden | Uitgever: Signatuur | ISBN 9789056726164 | Verkrijgbaar in Paperback € 19,99 (bestel hier) of Ebook € 12,99 (bestel hier). Of bestel het Italiaanstalige ebook La manutenzione dei sensi.

Ook leuk om te lezen:

Meer lezen:

Laat een bericht achter!