• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Reizen naar Puglia
  • Cultuur op Reis
  • Avontuur op Reis
  • Contact
  • Blog
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boekentips
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boeken
Recept voor rozemarijn focaccia

Recept voor rozemarijn focaccia

12 januari 2025 door Aniek Rooderkerken

Een heerlijk recept voor rozemarijn focaccia! Deze heerlijke en makkelijke focaccia maak je af met wat grof zeezout en olijfolie op de bovenkant. Bekijk hier het recept!

Ingrediënten

  • 275 gram bloem type 00
  • 175 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist
  • 0,5 theelepel zout
  • 10 ml olijfolie + extra om te bestrijken
  • Een paar takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • Grof zee zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, het water, de olijfolie, het zout en het gist in de mengkom van de keukenmachine. Kneed het met de deeghaak tot een soepel en elastisch deeg. Het deeg mag nog wat vochtig en plakkerig zijn.
  • Haal het deeg uit de kom, vorm er een bol van en leg het in een met olie ingevette kom. vet de kom in met olijfolie en plaats het deeg terug. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
  • Stort het deeg op een bakplaat met bakpapier en duw het tot een rechthoek.
  • Dek het af met een schone theedoek en laat nog eens 10 tot 20 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Maak nu met je vingers gaatjes in de focaccia, bestrijk met de extra olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout en nog wat rozemarijn.
  • Bak de focaccia in ongeveer 10 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Let goed op: de baktijd is afhankelijk van de dikte van de focaccia: een dunne focaccia kan al binnen 10 minuten gaar zijn.

Tips

  • De baktijd is afhankelijk van de dikte van de focaccia: een dunne focaccia kan al binnen 10 minuten gaar zijn.
  • Sprenkel voor het serveren nog wat olijfolie over de focaccia.
  • Varieer! Vervang de rozemarijn door tijm, voeg teentjes knoflook of tomaten toe, en maak er je eigen kunstwerk van.

Categorie: Italiaanse keuken, Italië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl, cultuuropreis.com en avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Vergeten onderbroek recensie Jeanine LagendijkVergeten onderbroek door Jeanine Lagendijk
Vakantie in Puglia: Le Murge is mooi en nog onontdektVakantie in Puglia: Le Murge is mooi en nog onontdekt
Falx Toner, Hoe word ik een RomeinBespreking Falx en Toner: “Hoe word ik een Romein”?

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Alles wat je wil weten over het Heilig Jaar Rome

Primaire Sidebar

Ciao

Ontdek Italië voorbij de gebaande paden. Italië Uitgelicht laat je het authentieke Italië zien, waar kunst, cultuur en geschiedenis overal voelbaar zijn. Hier lees je reisverhalen die dieper graven, tips voor inspirerende tentoonstellingen en boeken die het land tot leven brengen. Voor wie met aandacht wil reizen en de cultuur en schoonheid van Italië écht wil beleven.

Lees meer

Footer

Disclaimer

Op de gehele website berust copyright. Deze content mag niet gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming. Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Logo Italië Uitgelicht

Meer reisinspiratie?

Avontuur op Reis – Outdoor inspiratie voor de mooiste actieve reizen

Cultuur op Reis – Ontdek de wereld door cultuur, musea en erfgoed

Reizen naar Puglia – Alle informatie voor jouw reis naar Puglia!

Sluit aan bij de 6500+ andere leden in onze online community

Beleef Italië | Italië Uitgelicht |

Copyright Italië Uitgelicht © 2025

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.