Een heerlijk recept voor rozemarijn focaccia! Deze heerlijke en makkelijke focaccia maak je af met wat grof zeezout en olijfolie op de bovenkant. Bekijk hier het recept!
Ingrediënten
- 275 gram bloem type 00
- 175 ml lauwwarm water
- 1 zakje gist
- 0,5 theelepel zout
- 10 ml olijfolie + extra om te bestrijken
- Een paar takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- Grof zee zout naar smaak
Bereidingswijze
- Doe de bloem, het water, de olijfolie, het zout en het gist in de mengkom van de keukenmachine. Kneed het met de deeghaak tot een soepel en elastisch deeg. Het deeg mag nog wat vochtig en plakkerig zijn.
- Haal het deeg uit de kom, vorm er een bol van en leg het in een met olie ingevette kom. vet de kom in met olijfolie en plaats het deeg terug. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
- Stort het deeg op een bakplaat met bakpapier en duw het tot een rechthoek.
- Dek het af met een schone theedoek en laat nog eens 10 tot 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Maak nu met je vingers gaatjes in de focaccia, bestrijk met de extra olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout en nog wat rozemarijn.
- Bak de focaccia in ongeveer 10 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Let goed op: de baktijd is afhankelijk van de dikte van de focaccia: een dunne focaccia kan al binnen 10 minuten gaar zijn.
Tips
- De baktijd is afhankelijk van de dikte van de focaccia: een dunne focaccia kan al binnen 10 minuten gaar zijn.
- Sprenkel voor het serveren nog wat olijfolie over de focaccia.
- Varieer! Vervang de rozemarijn door tijm, voeg teentjes knoflook of tomaten toe, en maak er je eigen kunstwerk van.








Geef een reactie