Recept: Madelievensoep uit het kookboek Fratello / Sorella
Overheerlijk en ook nog eens heel apart is dit recept voor Madelievensoep uit het kookboek Fratello / Sorella. Wie heeft het al eens gemaakt of gaat het uitproberen?
Zuppa di margherita: recept voor Madelievensoep
Voor vier personen – bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 100 gram madelieven zonder steeltjes
- 1 prei
- aardappel – 1 gekookte en tot puree gestampte
- bouillon – 1/2 liter
- brood
Bereidingswijze
Hak (met de mezzaluna) de madelieven fijn en laat er een paar heel. Laat ze een minuut of 10 in de bouillon koken.
Hak de prei fijn en fruit in twee eetlepels olijfolie. Doe wat zout en peper en prei bij de madeliefjes, samen met de aardappelpuree. Mocht het mengsel wat te waterig zijn, leng dan een eetlepel meel aan met een eetlepel soep en doe dit erbij.
Kook alles gedurende tien minuten en roer af en toe. Strooi ten slotte een paar hele bloemen in de soep als versiering.
Serveer met plakken brood of soldaatjes.
Ditzelfde recept kan ook gemaakt worden met goudsbloem, malva of dovenetel.
Fratello & Sorella
Dit recept voor madelievensoep komt uit het kookboek:
Fratello & Sorella | Frans & Karin van Munster | Uitgeverij Prometheus | Bestel Fratello & Sorella hier
Martin zegt
Bijzonder recept! Geen idee hoe madelieven smaken, maar ik ben wel heel benieuwd nu! Het is even plukken, maar dan heb je wel iets aparts!