Home Italië 5 absolute must-sees in Chianti

5 absolute must-sees in Chianti

door Aniek Rooderkerken
5 absolute must-sees in Chianti

5 absolute must-sees in Chianti

Van rijden door het prachtige landschap tot een bezoekje aan een van de vele wijnhuizen. Het Chiantigebied is, zeker voor wijnliefhebbers, een absolute must-see. De Chiantistreek in Toscane is een van de mooiste wijnstreken ter wereld. Al sinds de tijd van de oude Etrusken wordt er in deze regio wijn gemaakt en het landschap lijkt regelrecht afkomstig van een ansichtkaart. Wij hebben vijf activiteiten voor je onder elkaar gezet om te doen wanneer je in Chianti bent.

1. Bezoek een wijnhuis

Of je nu wel of niet van wijn houdt, het is bijna een zonde om een bezoekje aan een van de vele wijnhuizen over te slaan. Helemaal als je je bedenkt dat hier al sinds de dertiende eeuw de wereldberoemde Chianti wijn wordt gemaakt. Veel wijnhuizen in de streek bieden dan ook de mogelijkheid om een wijnproeverij bij te wonen in een zogenaamde cantina, oftewel wijnkelder, en alles te leren over de manier waarop de beroemde Chiantiwijn wordt gemaakt. 

Volpaia is een pareltje in de Chiantistreek
Volpaia is een pareltje in de Chiantistreek

2. Bezoek een van de vele dorpjes in de regio

Geniet je graag van een wijntje maar heb je toch niet zo’n zin om naar een wijnhuis te gaan? Breng dan een bezoekje aan een van de prachtige dorpjes in de regio. Populair zijn bijvoorbeeld Greve, Panzano of Castelinna. Er zijn veel leuke bars en restaurants te vinden in en rondom de pleinen waar je eindeloos mensen kunt kijken en kunt genieten van een wijntje of een ijsje.

3. Geniet van de uitzichten

In heel de regio barst het van de prachtige uitzichten. Huur een auto of plan een georganiseerde tour om te genieten van deze uitzichten. Stap je zelf in de auto? Begin dan in Florence en volg de SS222, ook bekend als de Chiantigiana. Stop als eerst in Greve en zak dan af langs Panzano, Castellina en Poggibonsi. In elk van deze dorpjes vind je fantastische panorama’s. Vanaf Poggibonsi rijd je terug over de SR2 richting Florence.

5 absolute must-sees in Chianti
5 absolute must-sees in Chianti

4. Verdiep je in de indrukwekkende geschiedenis

Naast prachtige uitzichten en heerlijk eten en drinken is de regio ook rijk aan geschiedenis. Boek een tour (wij hebben een goed ervaring met CiaoFlorence) en laat je meenemen door een lokale gids die je alles vertelt over de fascinerende geschiedenis van dit gebied. 

5. Souvenir shoppen

Bij een bezoek aan Chianti is wijn niet het enige wat je mee naar huis kunt nemen. Chianti is ook beroemd om zijn heerlijke olijfolie, kazen en handgemaakte salumi. Daarnaast biedt de regio ook een ruime keuze aan prachtige geschenken, waaronder voorwerpen van terracotta of olijfhout, keramiek, kleding en linnen. 

Meer lezen:

Laat een bericht achter!